Ioan Ţintean: Primăria Şieu, salvată! Alte 8 primării au primit bani de la Guvern

         Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi,  o hotărâre privind alocarea unor sume pentru plata cheltuielilor curente şi de capital din unităţile administrativ-teritoriale. Printre localităţile de la nivel naţional se numără şi opt primării din Bistriţa-Năsăud, care aveau nevoie de sprijin financiar şi care au primit un certificat în acest sens de la Trezorerie.

         „Vreau să vă spun că Şieul a fost salvat. Ştiţi că am avut o problemă mare în Şieu. Operatorul care a făcut lucrările la un proiect prin AFIR a folosit date false. Nu a avut cine să controleze, iar primăriei i s-a pus în cârcă aproximativ un milion de euro. Memoriul a fost aprobat şi va primi susţinere de la Guvern până la finalizarea judecăţii, pentru că Primăria evident se apără în instanţă. Primăria Şieu a primit banii prin memoriul pe care judeţul nostru l-a trimis şi din punctul acesta de vedere am o satisfacţie”, a precizat Ioan Ţintean.

         Potrivit acestuia, unităţile administrativ-teritoriale care au avut certificat de la Trezoreria statului, în sensul că nu mai au bani pentru cheltuieli de personal şi cheltuieli de capital, toate au primit bani ca să-şi poată închide exerciţiul bugetar până în 31 decembrie 2018.

         „La noi în judeţ au fost vreo 7-8 primării pentru care a confirmat Trezoreria că nu au bani suficienţi şi au primit între 20.000 şi 160.000 lei. De exemplu, 27.000 lei a primit Silivaşu de Câmpie, 137.000 lei – Urmeniş, care avea 15 lei în cont, 120.000 lei – Livezile, dar au primit şi alte primării pentru că s-a luat la realitatea din cont de la 31 octombrie. La această situaţie s-a ajuns pentru că au crescut salariile în martie iar primarii nu şi-au făcut bine socoteala şi au mers cu creşteri salariale, nu ne ascundem după pom. (...). Primăriile şi-au învăţat lecţia, să fim mai prudenţi atunci când facem bugetul. Nu au ştiut să-şi facă bine calculele, pentru că niciodată nu ai certitudinea nivelului de colectare a veniturilor proprii”, a declarat Ioan Ţintean. 

***

Legea finanţelor publice locale stabileşte că Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.

Comentarii

15/12/18 15:27
pamela

Luați timpul pentru a citi: obțineți creditele în orice securitate

e-mail: [email protected]
email: [email protected]

Sunt atât de fericit pentru că norocul doar mi-a zâmbit. După câteva luni de solicitare de ajutor financiar, am obținut în final un împrumut de 150.800 de lire sterline. Am furnizat detaliile și informațiile solicitate, apoi am abonat la scutirea reciprocă a împrumutului de asigurare.
În prezent, sunt în faza de rambursare a creditului primit.
Vreau să mărturisesc pentru creditorul care ma ajutat pentru că nu știu cum să-i mulțumesc.
Iată adresa celui care ma ajutat: .....

e-mail: [email protected]
email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]