Ioan Turc: Asumarea răspunderii guvernamentale e o pârghie mai transparentă ca ordonanţa de urgenţă

          Preşedintele PNL BN, Ioan Turc, susţine că asumarea răspunderii guvernamentale este o pârghie constituţională mai transparentă decât ordonanţele de urgenţă, fiind un instrument politic mai puţin folosit pentru că poate implica riscuri politice majore.

          „Guvernul şi-a asumat răspunderea pe proiectul de modificare a legilor justiţiei şi aici discutăm despre prorogarea termenului pensionării anticipate a magistraţilor, care urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, pe prorogarea prevederilor privind creşterea vechimii pentru accederea la Institutul Naţional de Magistratură, de la 2 la 4 ani, pe prorogarea prevederii privind trecerea de la completul de doi judecători la completul de trei judecători la instanţele inferioare. Nu eram pregătiţi, perturbările în actul de justiţie ar fi fost majore”, a explicat Turc.

          Potrivit acestuia, un al doilea proiect se referă la plafoanele bugetare pentru 2020, „un proiect esenţial din perspectiva adoptării bugetului de stat pentru 2020, important atât pentru instituţiile publice cât şi pentru mediul privat”. Nu în ultimul rând, Guvernul îşi asumă răspunderea pentru un proiect pentru abrogarea OUG 51/2019, care a scos transportul judeţean din sfera serviciilor publice. „Îi obligă pe operatorii de transport ca dincolo de elementele de natură financiară, să ţină cont şi de elementele de natură socială”, a concluzionat Turc. 

Comentarii

17/12/19 11:08
cititor

Nu va faceti probleme domnule Nelutzu si nu va luati dupa "ciuma" care se va dezintegra si va deveni istorie cu adevarat . Ceea ce aveti de facut... FACETI si nu-i mai tot intrebati . Ce stiti Dvs ca este necesar si util pentru societate, FACETI si cu asta basta ! Oricum la noi aici in aceasta tzara NU PREA ESTE DEMOCRATIE ... asa ca... FACETI !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5