Ioan Turc: După 27 septembrie, trebuie să demonstrăm că în Bistriţa „Se poate” la fel de bine ca în Oradea, Cluj-Napoca sau Sibiu!

„Pesediştii care au condus Bistriţa în ultimii 12 ani ne-au arătat cum nu trebuie să fie administrată acest oraş. După 27 septembrie, trebuie să demonstrăm că în Bistriţa „Se poate”. Se poate la fel de bine ca în Oradea, Cluj-Napoca sau Sibiu, se poate să obţinem rezultate de care să fim mândri şi pe care să le admire toată lumea. Se poate să atragem fonduri naţionale şi europene pentru proiecte care să transforme Bistriţa într-un oraş fanion. Se poate să ducem la bun sfârşit proiectele dorite de bistriţeni în bugete corecte şi în timpi indicaţi de manualele de bună practică din administraţiile performante. Se poate să implicăm cetăţenii în acţiuni de bugetare participativă în propunerea de proiecte şi în prioritizarea proiectelor pentru Bistriţa", este mesajul transmis de Ioan Turc. 

https://www.facebook.com/ioanturcpnl

Comentarii

21/08/20 12:08
Mihai

Nu trebuie sa comparam Bistrita cu Oradea, Cluj-Napoca sau Sibiu unde diferenta e ca de la cer la pământ. Culmea e că orasul Bistrița sub administratia Cretu stă mai rău chiar decât Becleanul, un oras mult mai mic din acelasi judet (Bistrița-Năsăud).
Spre exemplu, la finalul anului 2015 , primarul Cretu se lauda ca bilanțul proiectelor cu fonduri europene derulate la Bistrița în ultimii opt ani, se ridica la 48 milioane de euro. La scurt timp, in ianuarie, 2016 primarul Becleanului, Nicolae Moldovan declara cu mai multa modestie: „cred că am atras 100 de milioane de euro prin toate proiectele derulate în acești ani”. Lucrurile se confimă prin rezultate.
Astfel, în încercarea (nereusita) de a face din Bistrita un oras turistic, o mare parte din banii europeni s-au cheltuit aiurea pe „axe turistice” constând în pavarea pasajelor cu piatra nefinisata pe care abia poti umbla sau pe fântâni arteziene in locuri din cele mai ciudate.
In schimb, orasul Beclean se apropie tot mai mult de statutul de statiune turistica si balneara, datorita unui primar cu viziune si vointa care a reusit sa faca din lacurile sarate de la Figa o adevarata minune. Cu toate ca si orasul Bistriţa dispune în apropiere de locaţii cu izvoare sărate (Saratel, Sărata şi Slătiniţa), pe primarul Cretu nu l-a dus capul să se valorifice aceste facilităţi prin amenajarea unor staţiuni balneare locale. Dimpotrivă Cretu a deschis o gaură neagră numită pompos si neromâneste “Wonderland”, un proiect fara perspectiva situat pe pasunea din Unirea unde a îngropat 10 milioane de euro, bani din imprumuturi bancare, pe o pârtie de schi nefunctională indatorand orasul pe 20 de ani.
Pe de alta parte , in aceeasi perioadă la Beclean a fost realizat un bazin de inot acoperit construit cu fonduri CNI, in timp la Bistrita s-a făcut de mântuială reabilitarea strandului Codrisor, cu bani din bugetul local, adică pe banii contribuabililor.
27 septembrie e aproape. Asteptăm schimbarea !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5