Ioan Turc îi cere ministrului Doina Pană soluţii urgente pentru asigurarea lemnului de foc

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, atenţionează autorităţile guvernamentale cu privire la potenţiala criză a lemnului de foc pentru populaţie.

„Am discutat cu primari, cu oameni care reprezintă agenţii economici, am discutat cu oameni simpli care prevăd o criză a lemnului de foc din cauza legislaţiei pe care o avem astăzi incindentă în această materie. Vreau să îi spun doamnei ministru Pană, care este ministrul de resort, că dacă nu va veni cu soluţii urgente, pentru că arde, oricâte stimulente fiscale va da televiziunilor pentru a nu mai arunca pe piaţă şi această ştire negativă legată de lipsa lemnelor de foc, nu va fi suficient.  Dacă tot o interesează acest subiect legat de natura ştirilor pe care televiziunile le emit, să facă ceea ce ţine de portofoliul domniei sale şi să împiedice ajungerea în spaţiul public a unei ştiri absolut negative legate de lipsa lemnelor de foc pentru populaţie”, a declarat Turc, în cadrul unei conferinţe de presă. 

.

Comentarii

30/08/17 10:58
Cititor

Este magaria magariilor ceea ce se intampla astazi in silvicultura. Toti detinatorii ( vremelnici ) de padure, refuza sa-si exploateze ei personal padurile si tot "lemnul" este licitat catre tot soiul de "smecheri" ... care intra in padure in baza unor licitatii si "taie"... si... " taie "... si numai ei stiu ce si cat... si fura cat incape... se duc padurile tzarii ... se "rade tot"... si pana sa ajunga lemnele de foc la populatie, cu adausurile lor comerciale puse de "smecherii si samsarii de padure " ... se ajunge la consumator la 300-400 de lei m.c de lemn .
Stimati domni, este corect ? Doamna Doina Pana, asta ati vrut de fapt ? Sa va fie rusine , ca va bateti joc de populatia acestei tzari, care va fi nevoita efectiv sa continue furtul de lemne din padurile tzarii spre disperarea Dvs a celor care astazi ne "pastoriti" ( prost ) . Or sa fure oamenii lemnele cu " spinarea" si n-o sa-i puteti "confisca" si pe ei...
Sa va spun o grozavie la aplicarea legii prost facute. Intr-una din zilele acestei veri, un oarecare ( sa nu-i dau numele ) si-a taiat omul pomii uscati in livada pe care o detine ( meri si pruni ) si in drum spre casa, au fost opriti de politie, amendat si masina confiscata ca " nu avea aviz de insotire a lemnelor " cum prevede Codul silvic ( cica ) , dar nefiind lemne din padurea administrata si pazita de cineva anume, nu-i dadea nimeni acest aviz si pe primar nu-l intereseaza asa ceva... Spuneti si Dvs daca este corect si daca aceasta masura are suport legal si nu este o bataie de joc la adresa noastra a tuturor !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]