Ioan Turc: Locul municipiului Bistriţa este în Alianţa Vestului

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, consideră că Alianţa Vestului reprezintă o formă de asociere a unor municipii din România - Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca - care nu atentează la caracterul unitar al statului român, ci are în vedere o mai bună absorbţie a fondurilor europene.  În opinia sa, locul municipiului Bistriţa este în cadrul acestui parteneriat.

Am văzut că, după semnarea aşa-zisei Alianţe a Vestului, au apărut multe voci critice care spun că este o formă de sabotare a caracterului unitar al statului român, că s-ar dori o rupere a celor patru oraşe, a interregiunii pe care acestea o descriu, în nu ştiu ce fel. Mi se par opinii fie iresponsabile, fie pur politicianiste, fie venite din  partea unor oameni care nu înţeleg de fapt natura a ceea ce s-a întâmplat la Timişoara.    Am discutat recent cu domnul Ilie Bolojan (n.n. – primarul de la Oradea) şi am primit explicaţii deosebit de pertinente  de care nu aveam neapărată nevoie ca să înţeleg esenţa înţelegerii care urmează să fie făcută. Aceşti primari performanţi ai PNL au decis să facă o alianţă administrativă pentru ca interesele comunităţilor lor să fie bine reprezentate, în primul rând la Bruxelles şi intenţionează să deschidă şi o reprezentanţă acolo, dacă, după discuţii cu Comisia Europeană, va fi acceptat acest lucru, pentru ca fondurile europene să nu se mai piardă aşa cum se întâmplă acum”, a declarat Ioan Turc.

         Potrivit acestuia, acest demers al celor patru primari de municipii din Transilvanmia este unul legitim. „Este de neimaginat faptul că România plăteşte miliarde de euro contribuţie la bugetul UE, în schimb nu beneficiază de banii pe care UE ni-i pune la dispoziţie.  Patriotism nu înseamnă gargară politică, demagogie, nu înseamnă sărăcie, diletantism, toate acestea ducând la o stare de pauperitate şi d la lipsă de orizont a oamenilor”, a precizat Turc.

Liderul liberal bistriţean a spus că municipiul Bistriţa trebuie sp asdere la această alianţă, care poate oferi oportunităţi de atragere a fondurilor europene, dar şi  modele de bună practică.

 „Cred că locul municipiului Bistriţa este în această alianţă a Vestului, eu cred că această alianţă are şanse uriaşe ca pe lângă investiţii de infrastructură pentru aceste oraşe să dezvolte şi investiţii de infrastructură care să lege aceste oraşe. Un drum rapid Bistriţa – Cluj care pare, în acest moment, o poveste, o utopie, pe un asemenea proiect cred cu tărie că poate să devină o realitate.

         Putem observa faptul că în Cluj nu au fost plantaţi portocali pe Dealul Feleacului, nici Oradea nu are crescătorie de struţi, aceste primării se ocupă pur şi simplu de interesele comunităţilor respective”, a menţionat Ioan Turc.

 

Comentarii

21/12/18 11:39
cititor de Bistrita

Domnul Turc, nu doar noi cei din Transilvania ar trebui sa fim inclusi in acest " vest al capitalismului salbatic "... ci intreaga Romanie , numai ca atat de tare se tem " agenturilii strainii " ( ale lui Ceausescu, ce coexista inca si astazi... ) de ar dori efectiv ca Romania sa se desfiintzeze, sa se re-faramitzeze inapoi in " tinuturi " cum era pe vremea lui Gelu, Glad, Menumorut... si alti domnitori locali... sa ne poata " hali " rand pe rand ... sa nu mai existam ca natie si popor !
Nu trebuie sa bagam " bota prin gard " unul la altul ( din teritoriile romanesti ), ci sa privim viitorul Romaniei NUMAI SI EXCLUSIV IMPREUNA , chiar daca Moldova de Est este doar o " himera " de nerealizat , cel putin in acest " timp " si aceste conjuncturi geo-politice .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]