Ioan Turc: Ludovic Orban şi PNL dau startul debirocratizării. Nu vom tăia pensii şi salarii

              Preşedintele PNL B-N, Ioan Turc, susţine că acţiunea de înlăturare de la putere al celui de-al treilea guvern PSD este un gest de responsabilitate politică. Potrivit acestuia, preşedintele Ludovic Orban şi PNL nu au ales calea uşoară de depunere a unei moţiuni de cenzură după alegerile prezidenţiale sau în primăvară, ci au optat pentru „calea grea” care poate avea şi costuri electorale.

          „Urgenţa a fost impusă de excesele şi de lipsa de responsabilitate a PSD. PNL începe guvernarea în forţă, arătând că ştie exact ce trebuie făcut. Ordonanţa pentru restructurarea Guvernului reduce numărul uriaş de ministere menit să sature clientela şi baronii roşii ai PSD, la o formulă lucrativă, suplă, eficientă, cu 16 ministere. Prin acest gest politic, Ludovic Orban şi PNL dau startul debirocratizării aparatului stat”, a declarat Ioan Turc.

          Potrivit acestuia, o altă prioritate o reprezintă nominalizarea comisarului european al României în urma discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis şi prezentarea acesteia în Parlament. În plus, Guvernul PNL va aviza favorabil proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, „o palmă pe care PSD a dat-o într-un fel usturător tuturor oamenilor cinstiţi din această ţară”.

          „De asemenea, Guvernul PNL va stopa jaful din pădurile României şi va pune capăt jocului murdar de imagine pe care l-a făcut PSD pe acest subiect. SUMAL-ul funcţionează defectuos, iar pădurarii sunt trimişi să apere aurul verde al acestei ţări cu brişca în faţa mafiei lemnului, a mafioţilor care taie pădurile, evident înarmaţi cu puşti. PSD a avut, de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, doi miniştri pe portofoliul acesta. Ce au făcut aceşti oameni pentru ca jaful din pădurile României să înceteze? Îl întreb pe Radu Moldovan, pentru că el a făcut propunerile: Care este opinia lui vizavi de acest subiect fierbinte care tulbură toată ţara referitor la jaful din pădurile României?”, a spus Turc.

          Liderul liberalilor judeţeni a menţionat că PNL va restabili autoritatea instituţiilor statului, a poliţiei şi va îndrepta legislaţia penală pentru reluarea luptei împotriva corupţiei, în contextul în care vorbim de mafia traficului de persoane, mafia lemnului, mafia manualelor şcolare, mafia imobiliară.

          „Nu vom tăia salarii, nu vom tăia pensii, aici nu mă refer la pensiile speciale şi vom închide doar cele opt spitale regionale construite de PSD din fonduri europene pe care nu le vede nimeni. Propaganda mincinoasă a PSD va fi demascată. România trebuie să redevină ţara oamenilor cinstiţi, muncitori, iar instituţiile statului trebuie să-i apere pe aceştia”, a concluzionat Turc.         

Comentarii

05/11/19 12:47
cititor

NUUUU.... CA VOR DESFIINTZA JUMATATE DIN POSTURILE ADMINISTRATIEI PUBLICE ... !( si bine-nteles cele ocupate de PSD-isti ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5