Ioan Turc: Nu există o administraţie mai obtuză şi mai păguboasă decât Primăria Bistriţa

Liderul judeţean al PNL, Ioan Turc, susţine că nu există o administraţie locală „mai obtuză şi mai păguboasă” decât Primăria Bistriţa, asta în comparaţie cu alte oraşe din Transilvania unde la cârmă sunt oameni de dreapta, precum Braşov, Sibiu, Alba, Oradea, Timişoara etc. Afirmaţiile au fost făcute în contextul câştigării alegerilor locale parţiale din municipiul Deva de către candidatul PNL.

         „PNL este, din nou preferatul românilor care trăiesc în marile oraşe. (...) Victoria de la Deva ţine de două cauze mari, prima ţine de modul în care oraşele  cu administraţie de dreapta sunt bine administrate. Mă refer la Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Arad, Târgu Mureş, Timişoara. O a doua cauză este demantelarea minciunii electorale cu care PSD a câştigat alegerile de anul trecut. (...) Este, din punctul nostru de vedere, foarte trist, nu cred că există o administraţie de municipiu reşedinţă de judeţ, mai ales în Transilvania, unde suntem obişnuiţi cu un anumit tip de acţiune administrativă, mai obtuză şi mai păguboasă decât cea a Primăriei municipiului Bistriţa”, a menţionat Ioan Turc.

         Liderul liberal a precizat că, în schimb, la Bistriţa, cei care au activităţi comerciale în Centrul istoric sunt nemulţumiţi, fiind trataţi „de o manieră reprobabilă” de către administraţia PSD. Turc a spus că după retragerea teraselor de pe pietonalul bistriţean, acesta arată ca o staţiune de la malul mării în luna noiembrie.

         „Sunt lucruri care s-ar putea face, dar obtuzitatea administraţiei PSD nu vede dincolo de geamurile Primăriei municipiului Bistriţa. Câteva măsuri care ar putea fi luate imediat sunt eliminarea taxelor pentru maşinile de aprovizionare în zona Centrului istoric, amplasarea cortului în faţa Palatului Culturii, o zonă generoasă care până nu mai demult, de ieri, alaltăieri era folosită ca parcare privată pentru câţiva oameni; parcarea maşinilor personalului din Primărie pe str. Lupeni, în parcarea amenajată de Primărie şi care stă goală. (...) Concurenţă neloială, din punctul meu de vedere în zona centrală, nu este de natură să stimuleze activităţi economice performante, nici măcar de subzistenţă. Eu cred că administraţia locală, PSD-ul, trebuie să înţeleagă că cei care plătesc stabil taxe şi impozite către Primărie, într-o zonă în care, pe de o parte, încercăm să oferim cetăţenilor municipiului Bistriţa o zonă de promenadă, de recreere, dar pe de altă parte să şi dezvoltăm această zonă, inclusiv prin derularea unor activităţi economice, presupune politici specifice, anumite acţiuni”, a argumentat Turc.

         Preşedintele PNL B-N  a reclamat şi „investiţia total nefericită” de la pârtia de schi care nu poate fi omologată, faptul că „străzile din Bistriţa sunt un dezastru”, „str. Nicolae Titulescu fiind un câmp tactic pentru manevre NATO”,  iar reţelele de telefonie şi cablu „spânzură ca în Africa”, toate puse în comparaţie cu realizările unor administraţii de dreapta.

 

.

Comentarii

06/11/17 14:44
vizitator

La aberatiile administratiei Cretu, liderul PNL Bistrita-Nasaud sugereaza cateva solutii de bun-simt:
-Mutarea Cortului din Piata centrala in Piata Culturii unde nu blocheaza circulatia;
-Utilizarea parcarii de pe str. Lupeni, inclusiv pentru masinile primariei. Pentru asta ar trebui deschis un acces pietonal pe sub una din arcadele Sugalete din Piata Centrala pana in parcare, pentru ca sa nu mai ocolesti pana la masina;
-Intretinerea si repararea strazilor cu banii ingropati aiurea pe Dealul Cocosului . Este adevarat ca partia de schi este deja facuta cu o caruta de bani din imprumuturi bancare, insa primarul Cretu vrea sa mai faca un imprumut bancar la fel de mare pentru o alta aiureala numita Aqualand, in vreme ce multe din problemele edilitare raman nerezolvate.

12/11/17 11:11
Comentariu

Nici unul nu sunteti mai bun ca celalalt si la noi in tzara asta, se va schimba ceva in bine, daca ne vor ocupa eventual nemtzii, francejii, englejii, americanii, chinejii sau... rusii... de ce nu... si care sa-si impuna stilul si metodele lor financiar-fiscale, sociale , politice si de administratie publica .
In decursul vremilor istorice, s-a demonstrat ca noi nu suntem capabili sa ne conducem si sa ne administram ( singuri ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]