Ioan Turc: Primăria Bistriţa va depune un proiect de asfaltare a străzilor prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

Primarul municipiului Bistriţa a anunţat că municipalitatea va depune un proiect de modernizare a mai multor străzi prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Potrivit primarului Ioan Turc, în prezent se lucrează la procedurile de intabulare, fiind constituită o comisie în acest sens.

„Am clasificat străzile pe care oraşul le are în funcţie de câteva criterii. Cel mai important criteriu este dacă sunt sau nu în domeniul public, al doilea – dacă sunt sau nu intabulate, al treilea- dacă există sau nu studii de fetabilitate. Avem o situaţia destul de clară. O parte din străzile de la Unirea nu sunt intabulate, dorim să facem acest lucru. Pentru anumite străzi s-a finalizat. Am constituit o echipă de specialişti pentru acest proces de intabulare a străzilor. Intenţionăm să depunem un proiect pe Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny”, a explicat primarul Bistriţei, răspunzând unei interpelări formulate de consilierul local Ştefania Stere.

De altfel, consilierul municipal s-a referit la străzile Ulmului, Bisericii, Mareşal Leonida Pop,  Pomilor, Viilor cu Pomi, zona cuprinsă între Valea Rusului, calea ferată şi Valea Slătiniţei.

În context, primarul Ioan Turc a spus că, de exmplu, str. Viile cu Pomi este parţial intabulată, iar pentru altele sunt dificultăţi de intabulare.

„După achiziţionarea staţiei de asfaltare, modernă, care va lucra cu costuri redus şi va produce mixturi asfaltice de calitate, vom începe un amplu proiect de asflatre a străzilor. O parte dintre costuri le va suporta municipalitatea, pe alt lot de străzi vom merge pe "Anghel Saligny”. O bună parte din străzile enumerate vor fi depuse pe acest program”, a spus Turc.

Acesta a constatat că există o reticenţă a proprietarilor în a ceda terenuri pentru drumuri, inclusiv în cartierul RAAL. Potrivit acestuia, fosta administraţia a oraşului a făcut studii de fezabilitate, în mod iresponsabil, pentru străzi unde nu era „limpezit” regimul juridic.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5