Ioan Turc propune un parteneriat între Bistriţa, Mărişelu, Şieu Măgheruş şi compania care a concesionat zona Saline-Băi!

De zeci de ani, atât bistrițenii și localnicii din zona Sărata-Sărățel, cât și turiștii din județele vecine fac băi cu nămol la Saline-Băi.
De atunci și până acum, locul este neschimbat, însă, odată cu trecerea timpului, lucrurile trebuie să evolueze.
Legendele rurale prezintă zona ca o fostă baie cu nămol a romanilor care făceau tratamente. Alții spun că zona a fost descoperită fără voie de ciobanii și țăranii care adăpau animalele.Cert este că locul promite un stimul economic major, iar acest lucru nu poate să fie realizat decât printr-un acord public-privat între comuna Mărișelu, comuna Șieu-Măgheruș, municipiul Bistrița și societatea care a concesionat zona.
Locul acesta frumos, îmbibat de natură, care oferă tot ce are mai bun (pădure, apă sărată, nămol) nu are facilitățile necesare, dar le-ar putea avea dacă ne-am implica suficient de mult, astfel încât să-l aducem la un nivel european.
Bistriţa în care Se Poate!

Ioan Turc,
candidat al PNL-USR-PLUS pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa

Comentarii

24/08/20 16:53
Mihai

O viziune corectă a lui Ioan Turc, de a pune in valoare potentialul balnear din imprejurimile Bistritei. Cu toate ca orasul Bistriţa dispune în apropiere de locaţii cu izvoare sărate (Saratel, Sărata şi Slătiniţa), administratia PSD-ista nu a facut nimic să se valorifice aceste facilităţi. Desi dupa aderarea la UE exista posibilitatea atragerii de fonduri europene pentru asemenea amenajari, nu s-a facut nimic nimic, din cauza că Bistrita este condusă de 12 ani de un primar mediocru, lipsit de orizont, care a rămas incremenit in tâmpenia numita pompos si neromâneste “Wonderland”, un proiect neeligibil pe fonduri nerambursabile, fără perspectivă situat pe pasunea din Unirea la poalele dealului “Cocos”, unde s-au cheltuit deja peste 10 milioane de euro din imprumuturi bancare, pe o pârtie de ski nefunctională si unde se aruncă in continuare alti bani din bugetul local, pe lucruri inutile. Acum Cretu pe care nu-l duce capul să facă proiecte eligibile pe fonduri nerambursabile vrea sa arunce alte milioane de lei din bugetul local pe amenajarea unui Aquapark neeligibil pe fonduri europene.
Vezi: https://rasunetul.ro/la-bai-la-saratel

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5