Ioan Turc: PSD a indus în eroare un popor prin programul de guvernare. I-a înşelat pe pensionari!

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL B-N, Ioan Turc, consideră că PSD i-a înşelat pe pensionari, fără votul cărora nu ar fi ajuns la guvernare, exemplu fiind mult aşteptata Lege a pensiilor, care ar fi trebuit să anuleze discrepanţele dintre pensiile foarte mari şi cele foarte mici, actul normativ fiind amânat pentru 2019.

         „Fără să forţez nota, vreau să fac o comparaţie. Articolul 244 din Codul Penal tratează înşelăciunea şi spune că „inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul a unui folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă se pedepseşte”. Inducerea în eroare a unui popor prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase cu scopul de a pune mâna pe putere, pricinuind pagube tuturor categoriilor sociale, se numeşte Program de guvernare, program de guvernare PSD, adică tot o înşelăciune”, a declarat Ioan Turc, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, PSD „nu are niciun fel de jenă în a-i minţi pe pensionari”, un lucru „extrem de cinic”, fiind vorba de cinci milioane de pensionari a căror pensie medie este undeva peste 1000 lei, asta în comparaţie cu pensiile unor privilegiaţi. „Pe toţi aceştia PSDD i-a minţit, le-a spus că începând cu 2018 va intra în vigoare a nouă lege a pensiilor, care va elimina discrepanţele, discriminările pe care tot PSD, de-a lungul timpului, le-a încărcat în legislaţia care reglementează pensiile. Am aflat că acest lucru nu se va întâmpla decât probabil din 2019. E cinic, dezamăgitor, pentru pensionari, mulţi dintre ei oameni săraci, care-şi duc zilele de pe azi pe mâne, care au spălat obrazul PSD în alegeri, acordându-le votul”, a mai precizat Turc.

Liderul liberal judeţean a menţionat că Liviu Dragnea şi PSD au promis orice, oricui, pentru a pune mâna pe putere, crezând că astfel vor putea modifica legile justiţiei şi vor putea fugi de răspunderea penală pentru faptele infracţionale pe care le-au săvârşit.

În context, Ioan Turc a făcut referile la o lege care ar fi suportat amânare în aplicare, şi anume Legea recursului compensatoriu, în baza căreia deţinuţilor li se reduc pedepsele cu 6 zile pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiţii necorespunzătoare. Acesta a menţionat că mii de deţinuţi sunt acum în stradă, cu probleme de adaptare la societate, de integrare în familie, de găsirea unui loc de muncă, stigmatizaţi, mai mult „şcoliţi” în săvârşirea de acte infracţionale, iar statul român nu are capacitatea de a-i monitoriza şi de a gestiona situaţia.

 

 

        

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5