Ioan Turc: Urbanismul Bistriței nu este structurat, ci haotic. De 12 ani, abordarea municipalității a fost de-a dreptul diletantă

O trecere prin Parcul municipal e ocazia perfectă de a mă întâlni cu bistrițeni din toate categoriile socio-profesionale, mereu în căutarea unor spații de relaxare ce se tot restrâng într-un oraș asaltat de construcții fără logică.

Conversația cu un cuplu de tineri a surprins cel mai bine dezamăgirile celor la început de drum. Dornici să își achiziționeze un teren pentru a-și ridica o casă, după luni întregi de căutări, au constatat că alegerea unui amplasament potrivit e aproape imposibilă, deoarece urbanismul Bistriței nu este structurat, ci haotic, cu edificii disonante arhitectural.

De 12 ani, abordarea municipalității în acest segment al dezvoltării citadine a fost de-a dreptul diletantă, fără a fi bazată pe viziunea unor profesioniști în domeniu. Celor cu care am discutat le-am prezentat proiectul meu de extindere a orașului în zona Cocoș, acolo unde Primăria va asigura toate utliitățile și va concesiuna parcele pentru construirea de case, după un plan urbanistic în acord cu toate standardele europene.

Numai prin adoptarea unor modele de bune practici care și-au dovedit viabilitatea în mari orașe din Ardeal putem și noi să ieșim rapid din fundătura administrativă în care PSD ne-a adus pe toți.

Și la Bistrița #SePoate!

Articol electoral comandat de Partidul Naţional Liberal – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de SC RĂSUNETUL MEDIA SRL – WWW.RASUNETUL.RO, CUI mandatar financiar 21200012

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5