alp

Ioana Moronka, pe simezele „Casei cu Lei”

Cunoscuta, apreciata şi prestigioasa Galerie de artă „Casa cu Lei” s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea prezentă la un deosebit eveniment artistic plastic desfăşurat în 17 septembrie, începând cu ora 17.00, datorită vernisajului unei excelente expoziţii personale, aparţinând unei talentate şi profesionist artist platic – Ioana Moronka, din Bistriţa, în organizarea C.C.M. „George Coşbuc” şi Protopopiatului Ortodox Bistriţa.
Sugestiv şi motivant intitulată „Derivări de la Sisif”, evenimentul cultural, de o înaltă ţinută, s-a bucurat de un public avizat, consumator de artă de calitate, frumoasa şi sensibila expoziţie fiind prezentate, cu argumente şi profesionalism, de către prof. dr. Dorel Cosma, o gazdă desăvârşită, care a scos în evidenţă, calităţile deosebite pe care tânăra dar consacrata artistă le posedă, temele vaste abordate, de la pictură, icoane pe sticlă, pictură pe lemn şi o tehnică desăvârşită în elaborarea unor lucrări pe pânză apreciate, cu multe premii obţinute în timpul gimnaziului şi liceului, fiind o mândrie a Bistriţei şi o merituoasă prezenţă pe simezele galeriei.
În aceeaşi notă, prof. dr. Diana Morar, cunoscut şi apreciat artist plastic profesionist, mentorul Moronkăi, a scos în relief puterea de creaţie, sinteză, cromatica culorilor şi compoziţiile deosebite de care dă dovadă tânăra artistă, prezindu-i un viitor strălucit.
PC preot protopop de Bistriţa, Alexandru Vidican, a precizat faptul că Dumnezeu i-a dat un mare talant Moroncăi, iar icoanele pictate reprezintă legătura sufletească cu Divinitatea, să rămână o icoană a sufletului în pictură.
Prof. Ionela Nuşfelean, de la Clubul Elevilor, a punctat aspectul privind valoaerea şi sensibilitatea artistei încă din fragedă copilărie, oferindu-i o carte cu dedicaţie.
Au mai opinat, cu aprecierti deosebite, preoţi ortodocşi prezenţi, profesorul de arte din liceu, fiind emoţionată bunica, care o susţine în acest demers, prezentă la eveniment.
Cuvinte de laudă au avut şi PC preot Lucian Viorel Pop şi dr. Mirela Ciobotaru, prezenţi la eveniment, la adresa tinerei şi valorosului artist în a reda frumosul.
În finalul acţiunii, autoarea expoziţiei – Ioana Moronka, a mulţumit gazdelor, prezentatorilor, celor prezenţi şi îndeosebi bunicii care a determinat-o să facă acest gest.
O zi de mare sensibilitate sufletească, de încântare a ochilor şi a sufletului.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]