Ion Leucă (preşedinte Raionul Glodeni): Nimeni nu poate pune la îndoială că hotarul de peste Prut va dispărea

Ion Leucă, preşedintele Raionului Glodeni, cu care judeţul Bistriţa-Năsăud este înfrăţit, a vorbit în plenul Consiliului Judeţean despre ceea ce reprezintă astfel de momente pline de emoţie. „Mulţumim pentru deschiderea fără precedent faţă de cetăţenii, oamenii din Raionul Glodeni. Mulţumesc locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud, domnului preşedinte Emil Radu Moldovan. Aveţi cele mai frumoase gânduri din partea pământenilor mei. Vo trece ani, se vor schimba hotarele, iar noi vom ţine minte că Centenarul l-am serbat împreună cu dvs., aici, în Bistriţa-Năsăud, plai cu oameni frumoşi, inteligenţi, talentaţi şi generoşi”, a spus Leucă.

Preşedintele raionului din Moldova a recunoscut că, din păcate, sunt şi concetăţeni care nu trăiesc aceleaşi sentiment faţă de ţara mamă, asta pentrui că sunt „născuţi şi educaţi în alte timpuri”, „privaţi de dreptul de a cunoşate adevărul istoric”.

În mesajul său, Ion Leucă a mulţumit poporului român pentru „jertfa”pe care o face prin investiţiile în educaţie, în şcoli şi grădiniţe din Moldova, asta chiar dacă sunt probleme şi în România.

Acesta a apreciat modul în care România, dar şi judeţul Bistriţa-Năsăud se raportează la minorităţi, fiind un exemplu în acest sens.

„Pe lângă dinamizarea relaţiilor, atât România cât şi Republica Moldova au nevoie de sprijin internaţional major. Dacă nu ar fi fost un I.C. Brătianu care a putut să negocieze la rece cu marile puteri europene în urma primului răuboi mondial, posibil că ceea ce s-a întâmplat la 27 martie 1918 şi la 1 Decembrie 1918 nu se putea întâmpla. Avem nevoie de oameni de stat cu demnitate majoră”, a spus Ion Leucă, apreciind şedinţa solemnă a Parlamentului României.

Nu în ultimul rând, acesta a menţionat că am fost martorii unor schimbări majore „de hotare”, de la dezmembrarea URSS, până la unificarea Germaniei, împărţirea Cehiei/Slovaciei sau dispariţia Iugoslaviei. „Nimeni nu poate pune la îndoială că hotarul de peste Prut va dispărea mai devreme sau mai târziu. Este foarte imporant ca noi să simţim, să acţionăm şi o dată pentru totdeauna să revenim acasă”, a concluzionat Leucă, referindu-se la Regele Mihai care spune că viaţa lui a fost „o lungă şi loială aşteptare” ca „România să se reîntoarcă la ea însăşi”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5