Ion Mînzat pe Uliţa Şforţului

Saloanele Hotelului Decebal au fost pline de iubitorii de carte, la lansarea volumului “Uliţa Şforţului”, semnat de Ion Mînzat, apărut la Editura BarnaS. Este cea de a doua carte semnată de Ion Mînzat, după “Ecouri din zig-zag-urile vieţii”.

Autorul s-a născut în ziua de 19 februarie 1938, la Josenii Bârgăului. Uliţa Şforţului era “străjuită de-o parte şi de alta de căsuţe mici, din lemn, acoperite cu şindrilă…înnegrită de vreme, cu prispe pe una din părţi unde aveau şi câte două sau patru gemuleţe mici…”. Această uliţă uneşte satele Mijloceni şi Joseni, după cum aflăm din carte. Demersul lui Ion Mânzat este

unul mai mult decât lăudabil, întrucât face să fie cunoscută o uliţă specifică neamulului românesc. Cartea bârgăuanului Ion Mânzat este structurată în două părţi: „Uliţa Şforţului între două milenii” - „un recurs la memorie”, pornind de la ceea ce însuşi a trăit şi i-a „mers la inimă” şi „Ion din Şforţuri”, în care prezintă în mod romanţat viaţa unui om care fugea de colectivizare.

Despre carte şi autorul acesteia, Ion Mînzat, ofiţer de informaţii ce a coordonat structura judeţeană, au vorbit avizat Adrian Mănarcă, Vasile Găurean, Nicolae Gălăţean, Ioan Lazăr, Ioan Someşan, Varvara Hogiu, Dan Ene, Dumitru Pop, în termini elogiativi. În acelaşi cadru autorul a fost şi sărbătorit cu ocazia zilei de naştere, primind flori şi vorbe bune de la cei dragi. Manifestarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5