Ionuţ Simionca: Orice întârziere în semnalizarea trecerilor la nivel de cale ferată ar putea conduce la pierderea de vieţi omeneşti!

Deputatul Ionuţ Simionca reclamă într-o intervenţie avută în plenul Camerei Deputaţilor faptul că propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, care trebuia să fie supusă dezbaterii din plenul Camerei Deputaţilor a fost întîasră la comisii. Parlamentarul bistriţean atrage atenţia că întârzierea adoptării legii conduce la pierderea de vieţi omeneşti.

         “Orice întârziere în semnalizarea trecerilor la nivel de cale ferată ar putea conduce la pierderea de vieţi omeneşti!  După mai bine de nouă luni de când am depus o inițiativă legislativă prin care trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor principale din țară deveneau mai sigure, am avut surpriza să constat că proiectul, care mai avea nevoie doar de votul colegilor deputați pentru a pleca spre promulgare, a fost întors de PSD la comisia de specialitate pentru că amenzile prevăzute ar fi prea mari”, declară deputatul PMP.

Acesta s-a arătat convins că “fiind vorba de CFR SA, colegii din PSD au fost foarte grijulii cu banul public pentru că, dacă amenzile s-ar fi referit la societăți comerciale cu capital privat, nu ar fi interesat pe nimeni”.

Dacă scoatem amenzile, scoatem şi responsabilitatea de pe umerii celor de la CFR, iar această lege nu ar mai avea sens fără responsabilităţi. Partea dureroasă este că se întârzie, astfel, punerea în aplicare a unui proiect legislativ care vizează creșterea gradului de siguranță a cetățeanului. Iar viețile cetățenilor noștri merită mai multă atenție din partea noastră! Daca noi nu avem grija de cetatenii noștri, atunci cine sa aibă?”, reclamă deputatul Simionca.

Propunerea liegislatică prevede ca trecerile de nivel cu cale ferată de pe drumurile europene şi naţionale, cu grad ridicat de producere a accidentelor rutiere, să fie prevăzute cu bariere sau semibariere de către administratorul căii ferate. Mai mult, administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea trecerilor prin curăţarea vegeraţiei la o distanţă de 150 m de intersecţie.

         Iniţiativa parlamentarului bistriţean a fost susținută de 101 deputați și senatori de la majoritatea grupurilor parlamentare. Propunerea legislativă propune și sancțiuni pentru administratorii de căi ferate care nu îndeplinesc această obligație. Astfel, nesemnalizarea corectă a trecerilor la cale ferată a urma să fie sancționată cu amenzi cuprinse între 50.000 lei la 250.000 lei, iar necurățarea vegetației, cu amendă de la 30.000 lei la 150.000 lei.

 

Comentarii

15/04/18 12:27
Nasaudean

Vreau sa vad si sa aud macar o data ca cineva de la CFR a fost cercetat si trimis in judecata, pentru nesemnalizare corespunzatoare la trecerea caii ferate, in cazul accidentelor de circulatie pe fondul acestor "conditii" defavorizante si periculoase !
Prea se lasa toate doar pe seama soferilor ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5