Ionuţ Simionca: Părinții se plâng. Copii purtați prin ploaie și frig din cauza incompetenței

Tot mai mulți părinți se plâng, și pe bună dreptate, de faptul că învățământul actual nu îi pregătește pe elevi pentru integrarea în câmpul muncii și, implicit, pentru viață. Și cum ar putea face un sistem de învățământ acest lucru când nici măcar cei care îl conduc nu sunt pregătiți pentru anumite situații.

Astăzi i-am văzut pe elevii din clasa pregătitoare a Școlii Generale „Avram Iancu“ din Bistrița plecând de la școala la ora 12.00, înspre maganizul Atlantis unde s-a găsit un spațiu pentru After School! Cum să impui unui dascăl să meargă din școală, în altă parte, pentru a-și ține cursurile? Cum să impui o taxă de 3 lei/oră (aproximativ 200 lei/lună) pentru o sală de clasă? De ce nu se putea impune doar o taxă simbolică, de 5 bani/oră? Nu este destul că așa-zisul învățământ gratuit impune părinților cheltuieli peste cheltuieli, în fiecare an, deși aceștia contribuie la sistemul de învățământ? Acum le scoate copiii, și mă refer la copii mici, din clasele primar, în stradă, prin ploaie, vânt și frig, pentru că Inspectoratul Școlar și Primăria Bistrița nu au fost în stare să gestioneze această problemă înainte de începerea școlii.
Propunerea mea este ca acești copii, care urmează forma de învățământ after-school pentru că părinții pur și simplu nu au cu cine să îi lase pe timpul zilei, să rămână în clasele lor, iar taxa pentru sala de clasă să se plătească retroactiv. Nu este moral să scoți copiii în stradă pentru că nu ai încă documentele pentru efecturarea unor contracte. Cine răspunde de siguranța acestor copii care merg de la școală în alte locații? Cred că orice părinte care are un copil în această situație își face griji în privința lui și se întreabă la ce îi folosesc atâtea ore de muncă într-o societate care nu poate asigura niște condiții minime copiilor școlarizați.
Ionuţ Simionca, preşedinte PMP Bistriţa-Năsăud

Comentarii

05/10/16 08:49
Carcotas

Demult am mai comentat acest aspect .
De ce nu s-ar face perioada anului scolar, cuprins intre data de 01 martie - 01 decembrie al fiecarui an si "Vacantza Mare " (dintre anii de studiu ) intre 01 dec - 01 martie , iarna copiii sa stea acasa ? In acest interval de timp, statul n-ar mai cheltui sume enorme de bani cu energia electrica si termica in scoli, ptr ca vara nu este frig si lumina zilei este benefica in raport cu lumina electrica- artificiala. Totodata, copiii n-ar mai fi siliti sa parcurga distante lungi , la si de la scoala, prin ploi, ger, zapada, nametzi si prin locuri retrase si periculoase unde misuna animalele salbatice...
De ce n-ar putea fi folositi acesti bani pentru repararea si modernizarea scolilor si nu pentru energia electrica si temica - fonduri enorme si cu mare bataie de cap pe umerii administratiilor locale !???
Daca veti consulta "dascalimea"... fiti siguri ca acestia niciodata nu vor accepta asa ceva, ca vacantzele alea mari, de vara, cand ei stau cu salarul platit, cu burtile la soare pe litoral si-n statiuni de tot felul... n-ar mai fi, ptr ca iarna ar trebui sa stea in casa la caldurica, pe care copiii care merg la scoala iarna, prin frig, ploi si nameti n-o au... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5