Ionuţ Simionca: Patru localităţi vor primi bonuri de 15.000 euro pentru a amenaja puncte de internet gratuit

Deputatul Ionuţ Simionca îi felicită pe primarii celor patru comune din Bistriţa-Năsăud care vor primui vouchere de 15.000 euro pentru echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet), în cadrul Iniţiativei WiFI4 EU.  

“Îi felicit pe primarii din Prundu Bîrgăului, Șieu Măgheruș, Budești și Lunca Ilvei că au răspuns apelului pe care l-am făcut în primăvară și au reușit să acceseze fonduri europene în vederea îmbunătățirii accesului la internet a locuitorilor acestor comune! Patru localități din județul nostru vor primi, de la Comisia Europeană, bonuri valorice de 15.000 Euro pentru achiziționarea de echipamente și instalarea acestora în vederea amenajării unor puncte de acces public și gratuit de internet wireless”, transmite parlamentarul PMP BN.

Deputatul Simionca susţine că şi alte comunităţi ar trebui să aplice pentru astfel de programe, care va conduce la creşterea gradului de educaţie.

“În calitate de deputat al judeţului Bistrita-Năsăud și, în același timp, ca cetăţean care se confruntă în fiecare zi cu nevoia de a rămâne în permanență conectat la informațiile noi, îi încurajez pe primari să aplice pentru acest program de finanțare. O conexiune de internet wireless rapidă, modernă și la care au acces cât mai mulți locuitori va duce la creșterea nivelului de educație, informare și va avea un impact pozitiv asupra situației economice a unei localități”, spune Ionuţ Simionca.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]