Ionuţ Simionca (PMP): Guvernul PSD – ALDE trebuie să plece acasă. Ţara noastră se îndreaptă spre o criză economică de proporţii

Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă pe Economie în care liberalii solicită demisia ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, urmând ca votul să fie dat miercuri.

La dezbaterea moțiunii simple, deputatul Ionuţ Simionca (PMP) a punctat faptul că România se îndreaptă spre o criză economică majoră, dovadă fiind împrumuturile.

„În ciuda cifrelor triumfaliste legate de evoluţiile economiei româneşti pe care actuala putere le prezintă pe toate canalele media, ţara noastră se îndreaptă, fără nicio îndoială, spre o criză economică de proporţii, mai mare decât cea din 2009. Când fac această afirmaţie am în vedere faptul că Guvernul are nevoie să împrumute 26.7 miliarde euro în următorii doi ani, din cauza cheltuielilor bugetare excesive şi a încasărilor mai mici decât prognoza. Prin comparaţie, în perioada de plină criză economică globală, România s-a împrumutat de la FMI cu doar 19,9 miliarde euro. Guvernele PSD au procedat în mai multe rânduri la scăderea investiţiilor publice pentru reloca fonduri în vederea acoperirii creşterilor de salarii. Dacă la aceste elemente adăugăm incapacitatea Guvernului de a atrage bani europeni şi micşorarea investiţiilor directe, realizăm că mergem cu toţii spre o fundătură. Înţeleg filozofia populistă de stânga care se bazează pe redistribuirea sărăciei, însă o agendă ideologică are sens şi succes atât timp cât nu pune în pericol viitorul unei naţiuni”, a spus, de la tribuna Parlamentului, parlamentarul bistriţean.

Acesta a menţionat că în ciuda cifrelor despre creşterea economică, românii o duc tot mai greu. „Economia românească prosperă e un fel de Fata Morgana, un miraj, o iluzie optică. Cu cât Guvernul PSD ne spune că economia merge mai bine, cu atât viaţa românilor este mai grea. Rata inflaţiei e la un nivel considerabil mai mare decât creşterea economică. Oamenii au de plătit facturi mai mari pentru curent electric, gaze şi combustibil, iar aceste creşteri de preţuri se resfrâng în totalitate în bunurile şi serviciile de larg consum.    În situaţia în care Guvernul PSD –ALDE nu înţelege să dea drumul motoarelor investiţiilor şi să renunţe la agenda populistă, România riscă să fie din punct de vedere economic  un stat eşuat”, a transmis deputatul PMP.

Deputatul bistriţean i-a cerut ministrului Economiei să-şi dea demisia, la fel ca ministrul Educaţiei, spre a ieşi onorabil din Guvern, înainte de a fi remaniat. „Noi apreciem că nu doar domnul Andruşcă trebuie să plece acasă, ci şi întreg Guvernul PSD – ALDE”, a concluzionat deputatul Ionuţ Simionca.     

Comentarii

10/10/18 09:13
Cititor

Si daca va punem pe voi... ce o sa faceti ?

16/10/18 11:12
comentator

Stimate domn, aveti un program viabil de guvernare... cumva ?
Ii " impuscam " pe toti astia de astazi, dar cred ca va trebui sa va " impuscam " si pe Dvs... ca sunteti cu totii la fel, adica niciunul nu sunteti in stare sa guvernati " bine " ( vorba d.lui presedinte Johannis ) in tzara asta si va trebui sa aducem " vietnameji, chineji... sirieni, afgani, pakistani... etc. etc. etc. " cum a facut Mercal (oaia) in Germania... si pe Putin sau Trump, cu biciul, sa ne inmoaie cioantele ... !
Eu zic mai bine sa ne impartim in doua tabere , insirate fata in fata pe 2 randuri si rand pe rand, fiecare sa ne tragem cate un picior in c*r ... Ce ziceti ... ?! NICI UNUL NU SUNTEI MAI BUN !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]