Ionuţ Simionca (PMP): Superman revine? Guvernarea va rămâne, într-un fel sau altul, la PNL!

Superman revine?
În ciuda infectării subite a unor parlamentari din opoziție, Guvernul Cîțu va fi demis prin moțiune de cenzură. PSD, USR și AUR, partide care au anunțat că votează această moțiune, au împreună 280 de parlamentari, iar pentru demolarea Executivului e nevoie de 234 de voturi.
De remarcat este faptul că nici PSD, nici USR, nici AUR, nu au venit cu o alternativă la guvernarea PNL: nici cu programe de guvernare, nici măcar cu propuneri de prim-ministru. Ceea ce ne duce la concluzia că guvernarea va rămâne, într-un fel sau altul, la PNL.
Dintre scenariile post-moțiune vehiculate până astăzi, cel mai plauzibil mi se pare următorul:
1. După demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură, PNL va propune un nou premier – pe Nicolae Ciucă, Lucian Bode sau Dan Vâlceanu.
2. Noua propunere de premier ar putea intra în negocieri cu USR, însă PNL ar oferi partidului condus de Cioloș o felie cu mult mai mică din tortul guvernării, astfel încât USR să refuze revenirea la guvernare.
3. Potențialul înlocuitor al lui Cîțu se va retrage din competiție înainte de votul Parlamentului sau va fi respins de Parlament
4. La a doua încercare, Președintele Iohannis îl va propune din nou pe Cîțu prim-ministru, iar Parlamentul îl va vota cu două mâini. În realitate, niciun parlamentar și niciun partid nu vor alegeri anticipate.
Pe acest scenariu, Florin Cîțu ne va spune mâine, după ce va fi demis prin moțiune de cenzură, „Adio, dar rămân cu tine”. De fapt, Cîțu nu pleacă și nu vine din nou la Guvern, el rămâne șeful Guvernului și în perioada de interimat.
În tot acest timp, românii vor fi nevoiți să se descurce, pe cont propriu, cu pandemia, cu facturile la energie, cu creșterea prețurilor, cu pierderea locurilor de muncă.
Dumneavoastră ce credeți că se va întâmpla de mâine încolo, după ce Cîțu va fi demis prin moțiune de cenzură?

 

Comentarii

05/10/21 10:19
A

Nu știu ce se va întâmpla. Așa, ca să răspund la întrebare :) Din parte-mi, i-aș demite pe toți.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5