Ionuţ Simionca, primar: Bistrița pentru bistrițeni

Din cauza proastei administrări a orașului, bistriţenii au început să se sature de praf, șantiere neorganizate și bani cheltuiți anapoda.

 

BISTRIŢA, UN ORAŞ CURAT

·        Este timpul să spunem STOP și să readucem Bistrița la ce era cu câteva zeci de ani în urmă. Un oraș curat, frumos, plăcut și iubit de bistrițeni. Un ORAŞ CURAT cu care să te lauzi.
 
SPECIALIŞTI PENTRU BISTRIŢA
·        Atunci când voi fi primar, voi aduce în jurul meu specialiști, care să propună soluții inovative simple și necostisitoare pentru a amenaja orașul.
 
CETĂŢEANUL ARE PRIORITATE
·        Ca primar ales de către bistriţeni mă voi implica personal în simplificarea și umanizarea relației dintre angajații primăriei și cetăţeni.
·        Orice bistrițean va fi tratat egal, fără excepție!
·        Toți angajații primăriei vor trebui să înțeleagă că sunt funcționari publici care trebuie să fie prietenoși, de ajutor și în slujba bistrițenilor.
·        Voi pune omul potrivit la locul potrivit !
 
Eliminarea cerşetoriei
 
·        Încetarea  acordării de ajutoare sociale şi orice alte beneficii pentru persoanele care beneficiază de acestea, dar care prin acţiunile şi activităţile lor afectează negativ comunitatea şi pe  membrii acesteia. Un exemplu este cel al părinţilor care beneficiază de ajutoare şi locuinţe sociale şi care îşi folosesc copiii la acte de cerşetorie, furturi, vânzări ambulante, activităţi care deranjează viaţa cotidiană şi liniştea publică.  
 
 
 
 
                      Prioritizarea proiectelor
 
Nu concep ca într-un oraș din secolul XXI să mai fie locuinţe care nu aibă electricitate, apă, canal, drumuri asfaltate și iluminat public.
 
INFRASTRUCTURA
 
Voi rezolva rapid aceaste probleme. Orice alte activități neesențiale pot să aștepte. Împreună cu bistrițenii vom stabili prioritățile, prin metode simple de informare, dar şi folosind instrumentele secolului XXI, internetul cu multitudinea sa de posibilităţi şi aplicaţii, abordarea personală.
·        Le voi transmite intenţiile administraţiei cu privire la proiectele majore pe care le propunem și îi vom ruga pe cei interesați să se implice şi să participe la dezbateri publice.
·        Nu voi începe proiecte care nu sunt fiabile şi fezabile și care nu au fost acceptate de către majoritatea bistrițenilor interesați (nu poți face pârtii de schi fără zăpadă).
·        Voi propune un iluminat public cu energie solară (ecologic) prin care Bistriţa va fi iluminată atât ecologic cât şi economic.
 
 
Oprirea exceselor bugetare
 
Printr-un sistem simplu și transparent de informare online, împreună cu o echipă de specialiști, toate achizițiile primăriei vor fi prezentate în timp real tuturor cetățenilor.
 
                      Egalitate între bistriţeni
·        Vor dispărea prieteniile, nepotismul și dedicațiile. Costul va fi cel corect, dictat de piață, nu unul negociat la înțelegere. Un metru pătrat de reparație la o clădire nu va mai costa dublu sau triplu faţă de preţul pieţei. Vom plăti pe ea prețul normal al pieței, la fel și pentru orice achiziție făcută din banii publici ai municipalității.
 
                               Bani cheltuiţi cu chibzuinţă
·        Mă voi asigura că deficitul bugetar va fi cât se poate de scăzut, banii fiind cheltuiţi cu chibzuinţă pe lucruri necesare oraşului nostru.
·        Evitarea creditelor.
 
 
Bistrița antreprenorială
 
Voi extinde planul urbanistic pentru a include în el zone atractive pentru dezvoltarea unor afaceri. Aceste zone vor dispune de infrastructura necesară, realizată de către municipalitate şi vor fi blocate strategic în zone de interes ridicat.
·        Mă voi asigura ca angajaţii din primărie să înţeleagă că rolul lor este de a ajuta mediul de afaceri și nu de a inventa frâne birocratice.
 
                                       Mediu de afaceri sănătos
 
Mediul de afaceri din Bistrița va trebui să fie unul sănătos, echitabil, în care orice investitor, mare sau mic, să poată concesiona sau licita pentru închirierea unor spații din patrimoniul public și privat al municipiului, care să-i folosească pentru dezvoltarea afacerii sale.
 
 
Soluții inovative pentru descongestionarea traficului
 
                             
Pentru a descongestiona traficul, Bistrița are nevoie de PARCĂRI. Nu este normal ca în zona centrală cea mai mare parte a locurilor de parcare să fie ocupată  de către angajaţii primăriei. Astfel, în zilele de lucru, începând cu ora 08.00 până la ora 17.00, locurile de parcare din imediata apropiere a primăriei sunt ocupate de către cei care trebuie să ajute nu să încurce cetăţeanul, acesta fiind nevoit să piardă timp pentru a găsi un loc de parcare într-o zonă mai îndepărtată. De altfel, acesta este şi motivul pentru care aparatele de taxare a parcărilor nu funcţionează. Vă imaginaţi indignarea angajaţilor de la primărie care ocupă abuziv acele locuri de parcare, amenajate şi întreţinute din banii cetăţenilor, în cazul în care ar trebui zilnic să plătească corect?  
 
Parcări 
 
 Identificarea zonelor cu deficit la locuri de parcare în special în vecinătatea instituţiilor publice, acolo unde nu doar angajaţii acelor instituţii trebuie să meargă cu maşina ci şi cetăţeanul plătitor de tot felul de taxe şi impozite şi construirea parcărilor supraterane la un cost real.
·        Semafoare inteligente și sincronizate pentru toate trecerile de pietoni şi fluidizarea traficului auto.
·        Marcaje și indicatoare pe baza soluțiilor propuse de experții din poliția rutieră. Fără țepușe, bile și alte inutilități.
 
Bistrița educativă
 
Un oraș cu oameni educați este un oraș care poate să concureze cu orice alt oraș din lume. Voi fi prietenul profesorilor, al elevilor, al studenților și al tuturor celor care vor să învețe. Vom stabili împreună necesităţile şi priorităţile şi voi găsi resursele necesare.
 
Programul de AFTER SCHOOL
·        Municipalitatea va găsi soluții financiare pentru a suține un program After School gratuit pentru elevii din școala primară și gimnaziu, pe criterii bine stabilite. Părinții vor putea să se concentreze pe treburile prioritare pentru a-şi susține familia.
 
    Creşterea numărului de grădiniţe şi creşe
 
·        Voi suplimenta numărul de grădinițe și creșe. Fiecare copil va avea acces la educaţie.
·        Voi milita pentru reducere vârstei de acceptare a copiilor la creșă.
 
Burse pentru elevi performanţi din liceu
·         Elevii de liceu cu performațe școlare deosebite vor fi stimulați și ajutați.

 

Bistrița iubită de către tineri

 
Cel mai important lucru este păstrarea tinerilor în oraș și, dacă se poate, atragerea tinerilor plecați din oraș.
 
                     BENEFICII PENTRU TINERII DIN BISTRIŢA
·        locuri de muncă bine plătite pentru tinerii bistriţeni prin atragerea investitorilor
·        Locuinţe sociale doar pentru cei care se implică activ în susţinerea şi dezvoltarea comunităţii.
·        Loturi de teren pentru tinerii căsătoriţi care au calificări profesionale necesare comunităţii.
 
CLUBURI ŞI ZONE DE SOCIALIZARE
·        Transformarea tuturor punctelor termice dezafectate în locuri pentru socializare și crearea de medii sănătoase pentru a susţine alte activităţi  (cluburi de șah, săli de repetiții, cluburi sportive). Accesul la aceste centre va fi gratuit pentru toți tinerii bistrițeni.
 
SKATE PARK
·        Voi finaliza mult doritul Skate Park.
 
PISTE DE BICICLETE
·        voi realiza piste de biciclete care să lege Pădurea Schullerwald de parcul municipal şi de Pădurea Codrişor
 
EXTINDERE ZONE INTERNET
·         Internet wireless de mare viteză în toate locurile de socializare (parcuri, cluburi etc.)
 
PROGRAME SOCIALE PENTRU TINERI
·        Programe sociale pentru implicarea tinerilor în diferite activităţi

 

    Baze sportive

 
Sportul reprezintă un capitol important pentru mine, dar și pentru Partidul Mișcarea Populară. Sunt sigur că construirea de cât mai multe baze polisportive, care lipsesc cu desăvârșire în oraș,  este una de bun augur pentru fiecare din cetățenii acestui municipiu. În aceste baze, toţi cei care doresc să facă mișcare, să o facă, fie jucând minifotbal, fie handbal, baschet sau volei, dar și tenis de masă sau alergare.
Pentru că bugetul Bistriței este unul cât se poate de generos, primele două baze sportive multifuncționale ar putea fi date în folosință la cel puțin 6 luni.
În ceea ce privește baza sportivă de la Colegiul Național Liviu Rebreanu, aceasta ar putea fi pusă la dispoziția celor care doresc să facă sport în cadrul unui program special, în timpul după-amiezii și până seara.
Alocarea de la bugetul municipal a unor sume de bani consistente pentru sporturile de echipă: handbal, fotbal, dar și volei sau baschet.
Înființarea unei asociații sportive la nivel municipal, cu un buget propriu și care să fie administratorul stadionului municipal, dar și al mai multor secții sportive, printre care și fotbalul.
Sprijinirea tuturor acelor ONG-uri care au ca principală activitate și obiectiv sportul pentru toți.
 
 
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5