Ionuţ Simionca şi-a lansat programul pentru Bistriţa, alături de liderul PMP, Eugen Tomac, şi fostul ministru Cristian Diaconescu

Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa, şi-a lansat programul electoral, în Parcul Municipal, având alături pe liderul PMP – Eugen Tomac, fostul ministru Cristian Diaconescu, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean – Silvia Galben, candidatul pentru Primăria Beclean – Caius Cârcu, dar şi alături de echipa pe care o propune la Consiliul Local Bistriţa.

          „Noi reuşim să facem aceste lucruri, dar schimbarea vine doar în urma unirii noastre, a tuturor bistriţenilor. Reuşim să schimbăm Bistriţa, reuşim împreună. Împreună cu echipa mea de profesionişti care a făcut performanţă fiecare la locul lui de muncă, am încredere că vom reuşi să punem Bistriţa pe harta României, să fie un etalon în ceea ce înseamnă administraţie locală, curăţenie, să se vorbească de noi, bistriţenii, cu cinste şi mândrie. Asta îmi doresc de la Bistriţa şi cred că asta îşi doresc şi bistriţenii. De prea mult timp am rămas blocaţi în timp. De 30 de ani nu s-au făcut lucruri extraordinare la Bistriţa, utile pentru bistriţeni şi am rămas codaşi şi la dezvoltare, dar şi la nivelul traiului”, a declarat Ionuţ Simionca.

          Potrivit acestui, programul electoral cuprinde 10 proiecte majore, „este un program real integrat care să aducă bunăstare bistriţenilor”.

          Liderul Eugen Tomac a precizat că se bucură să fie în prima zi de campanie la Bistriţa. „Am vrut să dăm un mesaj important, împreună cu domnul vicepreşedinte Cristian Diaconescu, să transmitem un mesaj de suport total pentru un  om politic nou pe care l-a dat pentru România, municipiul Bistriţa. Ionuţ Simionca nu este doar un politician care îşi doreşte schimbarea, el vine să transmită un nou val necesar reaşezării municipiului Bistriţa. Pentru Bistriţa, mesajul lui este foarte clar: Vă doriţi un nou început? Aveţi soluţia în faţa dumneavoastră. Sunt absolut convins că pe 27 septembrie vom avea aici la Bistriţa un vot istoric şi ne dorim ca acest vot să vină din convingere şi să fie susţinut candidatul care are şansa, îşi doreşte şi a demonstrat că vrea, ştie şi poate”, a declarat Tomac.

          Preşedintele PMP a menţionat că deşi ne aflăm într-un moment de criză sanitară,  în care este dificil să comunici cu cetăţenii, candidaţii au obligaţia să nu pună „democraţia în paranteză”. „Nu vom uita că suntem în plină criză de sănătate publică, suprapusă cu o criză economică şi socială şi vom face ceea ce credem că este de bună credinţă ca oameni politici. Să-i invităm pe oameni să se exprime şi să susţină, de data aceasta, noul val al schimbării pentru municipiul Bistriţa”, a mai spus Eugen Tomac.

          Acesta a adăugat că oferta PMP pentru administraţia publică locală este transparentizarea. „Cetăţenii nu mai cred în primării, în primari, în prefecţi, în preşedinţi de consilii judeţene, în administraţie pentru că se uită neputincioşi la risipa banului public. Am propus o lege privind transparenţa totală în administraţie. Cerem ca toate contractele care le semnează autorităţile publice, prin care angajează resurse publice, să se facă publice”, a concluzionat Tomac.

          Fostul ministru Cristian Diaconescu a precizat că Ionuţ Simionca este „de la începuturile constituirii acestui partid, a rezistat, a avut entuziasm – se vede că experienţa în lumea liberă ajută de multe ori – şi îl felicit pentru acest lucru”. „Îl felicit pe el şi pe echipa sa pentru curajul de a-şi asuma răspunderea candidaturii şi implicit de a prezenta proiecte. (...) 9,3 miliarde de euro vor veni bani gratis în România, cu o singură condiţie, să avem proiecte. Hoţia şi prostia s-ar putea să ne coste pe noi, această generaţie şi generaţia următoare, pentru că 70% din aceste miliarde urmează să se cheltuie în următorii doi ani. Am văzut proiectele lui Ionuţ şi asta este calea de urmat. Nu contează campanii, pozitive – negative, dacă sunt generaliste. Contează doar campanii pe proiect. Dacă ne-am convins acum şi alegem oamenii care au proiect, va fi în regulă. Ionuţ şi echipa sa au atuul ideii concrete, îi felicit pentru acest lucru şi le urez succes”, a spus Diaconescu.

          Programul lui Ionuţ Simionca pentru Bistriţa cuprinde 10 puncte majore, printre care decongestionarea traficului în zona metropolitană, educaţie, sănătate, sport, soluţii practice pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraş, turism, protecţie socială, dezvoltare economică, cultură etc.