ÎPS Andrei în mijlocul credincioşilor din Parva

Material realizat de pr. Cornel Coprean

Înaltpreasfinţitul nostru Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a fost prezent vineri, 04.04.2014, în mijlocul credincioşilor din Parohia Parva, protopopiatul Năsăud, unde începând cu ora 10.00 a săvârşit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite, în Biserica cu hramul „Buna Vestire”, în sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu pr. protopop Ioan Dâmbu.
De la Centrul Eparhial, Înaltpreasfinţia sa a fost însoţit de Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov şi de Consilierul pe probleme de misiune şi protocol, Arhid. Claudiu Grama. Din sobor au mai făcut parte pr. protos. Chiril Zăgrean – stareţul Mănăstirii Rebra-Parva, pr. protos. Nicodim Sângeorzan – duhovnicul Mănăstirii Cormaia, pr. Teodor Nedelea de la Parohia Parva, pr. Ovidiu Tofan de la Parohia Telcişor şi pr. paroh Florin Marius Nalaţ.
La slujba arhierească au participat aproximativ 700 de credincioşi, iar peste 200 dintre aceştia, la care s-au adăugat şi mulţi copii, s-au spovedit şi împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.
În cuvântul de învăţătură, părintele Mitropolit le-a vorbit credincioşilor despre rolul şi importanţa postului în viaţa lor, încununat de Taina Sfintei Euharistii şi a subliniat că finalitatea vieţii omului pe pământ este mântuirea şi îndumnezeirea lui.
La finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa l-a felicitat pe pr. paroh Florin Nalaţ pentru bogata activitate desfăşurată şi a acordat diplome de aleasă cinstire epitropului Traian Sângeorzan, dar şi membrilor Consiliului Parohial.
Mitropolitul Clujului a vizitat apoi şantierul de construire al noii biserici, a stat de vorbă cu membrii Consiliului Parohial şi cu ceilalţi credincioşi şi i-a sfătuit să contribuie în continuare cu tot ceea ce pot până la finalizarea întregii lucrări.
Tot vineri, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului a făcut o vizită canonică la Mănăstirea Parva-Rebra, unde a stat de vorbă cu părintele stareţ Chiril Zăgrean şi cu obştea monahală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5