Istoria, cea mai frumoasă poveste, rămâne vie la Ciceu Mihăieşti, graţie primarului Valentin Mureşan şi comunităţii locale

Sărbătoarea Cetăţii Ciceului, ajunsă la cea de-a 50-a ediţie, în organizarea Primăriei şi Consiliul Local Ciceu Mihăieşti, a reunit întreaga comunitate din Leleşti, Ciceu-Corabia şi Ciceu Mihăieşti, pe parcursul a două zile de evenimente ce au îmbinat istoria, religia şi manifestările cultural.  

         Sâmbătă, la Leleşti, după Te Deum, oficiat de părintele Alexandru Şuteu, a fost premiată familia Cosma Mihai şi Ana, care a aniversat o jumătate de secol de la căsătorie. De asemenea, printr-un simpozion la care şi-au dat întâlnire fiii satului au fost marcaţi 130 de ani de la construcţia bisericii din localitate. În acest cadru, a fi lansat volumul „Documente bisericeşti vechi”,  autori fiind dr. Corneliu Gaiu şi prof. Valentin Mureşan, primarul comunei Ciceu Mihăieşti, care au mai colaborat şi la alte apariţii editoriale. Un recital de cântece patriotice intrepretate de Florin Săsărman a încununat prima zi a sărbătorii Cetăţii Ciceului.

         Duminică, de la ora 10.00, credincioşiiau participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Petru Rareş Vodă din Ciceu-Corabia. Invitaţii au fost primiţi în Poiana Cetăţii Ciceului, la o serbare câmpenească, care a debutat cu mesajele oficialităţilor şi premierea cuplurilor longevive şi a sportivilor din comună.

Senatorul Ioan Simionca, deputatul Ioan Simionca, subprefectul Ciprian Ceclan, vicepreşedinţii Vasile Puica şi Ioan Ţintean şi administratorul judeţului, Florin Moldovan, au dat curs invitaţiei primarului Valentin Mureşan şi comunităţii din Ciceu Mihăieşti.

Au fost distinse, printr-un moment special, cu diplome şi un premiu, alte 3 familii care au sărbătorit semicentenarul. Este vorba despre Horţ Grigore şi Elisabtea, Moldovan Gheorghe şi Ana, din Ciceu Mihăieşti, şi Moldovan Andrei şi Silvia din Ciceu Corabia. De asemenea, primarul Valentin Mureşan a acordat premii pentru doi sportivi din comună cu care cei din Cicei Mihăieşti se mândresc. Vlad Bota şi Dan Valerian Deţa, legitimaţi la Budokan Ryu din Dej, sunt campioni naţionali la karate, kumite.

Şi în acest an, rolul lui Petru Rareş a fost interpretat de Florin Săsărman, care, de altfel, a concertar, alături de Vali Şerban. Pe scenă au evoluat familia Petreuş, interpreţii Aurel Şuteu, Crina Varga Haiduc, Grigore Sâmboan, Elisabeta Guzu, Diana Bucşa, Lorena Clapa şi Ansamblul „Rapsodia Clujeană” din Cluj-Napoca. Coordonator al acestui spectacol folcloric a fost Corneliu Pop.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5