“Isus şi politica” la Clubul „Radu Săplăcan” din Beclean

Întâlnirea pe luna decembrie a Clubului „Radu Săplăcan”, de sub egida Primăriei Beclean, a avut în centru dezbaterea unei teme extrem de actuale- implicarea bisericii în politică, în societate.
După ce pastorul Luca Deneş a conferenţiat extrem de interesant şi incitant despre “Isus şi politică”, dezvăluind realităţi puţin ştiute din Biblie şi conturând felul în care Mântuitorul s-a raportat la politica epocii sale, discuţiile au alunecat spre actualitate, spre scandalurile care au avut în centru biserica după tragedia de la clubul bucureştean "Colectiv".
Este de remarcat sinceritatea şi lipsa de inhibiţii a părerilor enunţate şi de preoţii Adrian Cherhaţ şi Alin Cîndea, primul ortodox, al doilea greco-catolic. Preşedintele Clubului, scriitorul Alexandru Petria, a făcut observaţia că oamenii aşteaptă de la preoţi să fie ca nişte părinţi, nu funcţionari obsedaţi de opulenţă într-o ţară săracă.
Poetul dejean Vasile Ionac a declarat că este încântat de nivelul şi firescul discuţiilor de la Clubul „Radu Săplăcan”, cum sunt în puţine părţi.

.

Comentarii

09/12/15 16:15
Cititor

Doamne caută din cer și vezi....a ajuns un scriitor de romane pornografice să dea lecții Bisericii lui Hristos...puneți-l primcorator la catedrală în Beclean....

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]