ITM: „Angajatorii sunt rugaţi să apeleze la modalitatea de depunere on line”

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud reaminteşte tuturor angajatorilor din judeţ, că au obligaţia de a depune lunar, până în data de 25 pentru luna anterioară, dovezile de plată a drepturilor salariale (statele de plată) şi declaraţiile lunare privind plata comisionului. Nedepunerea acestor documente în termenul legal constituie contravenţie şi se sancţionează fiecare cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei.

Tot lunar, angajatorii au obligaţia să calculeze comisionul de 0,75% sau 0,25% din fondul lunar de salarii şi să efectueze plata acestuia până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care este datorat. Neplata la termen a comisionului datorat Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru serviciile de păstrare, completare şi contrasemnare a carnetelor de muncă se sancţionează potrivit prevederilor legale în materie de colectare a creanţelor fiscale.

„Toate aceste obligaţii legale stabilite de legiuitor trebuie îndeplinite de angajatori, în termenul stabilit, lunar şi nu trimestrial, indiferent de numărul de salariaţi sau de cifra de afaceri realizată. Angajatorii îşi pot verifica situaţia fiscală în raport cu instituţia noastră prin consultarea listei debitorilor şi a creditorilor actualizată lunar pe [email protected] urmând a se prezenta la sediul nostru pentru clarificarea situaţiei.

Pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele de la sediul instituţiei, rugăm insistent angajatorii să utilizeze modalitatea de depunere online, atât pentru declaraţiile lunare privind plata comisionului cât şi pentru registrul electronic de evidenţă a salariaţilor şi modificările acestuia. De asemenea, formularul de declaraţie fiscală editat de angajatori poate fi depus şi prin utilizarea serviciilor poştale cu confirmare de primire”, ne-a declarat Ovidiu Sergiu Rus, inspector şef ITM B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]