Iulia Bidică, preşedinte Consiliului Județean al Tinerilor: V-aţi bătut joc de munca noastră!

sursa facebook

Iulia Bidică, preşedintele Consiliului Județean al Tinerilor Bistriţa-Năsăud e revoltată de modul în care s-au corectat lucrările la Bac.
Ea a postat un mesaj pe pagina de facebook:
"Mulţumiri doamnelor si domnilor profesori din judeţul Maramureş pentru felul in care ne-au corectat lucrările de la un Examen Naţional! În 12 iulie, atât pe mine, cât şi pe colegii mei, ne-aţi umilit cu note de 7 si 8, v-aţi bătut joc de munca noastră, aţi demonstrat cu cât devotament vă faceţi meseria si câtă importanţă acordaţi acestui Examen Naţional. Nu am fost doar eu in situația asta, mai sunt colegii mei la fel. Unii au muncit, au muncit mult. Alții au muncit mai puțin. Unii intră la facultate pe baza acelei note, altii o să-și arunce diploma de pe acum, pentru că știu si ei că nu o să le folosească niciodată. Dar asta nu vă dă dreptul ca dumneavoastră, stimați profesori, să vă bateți joc de munca noastra. Nu sunt un elev de nota 10. Niciodată nu am fost. Poate niciodată nu o să fiu.Am preferat sa iau un 7 sau un 8 pe munca mea, pentru ca atat meritam, ci nu pe ochi frumosi. Dar sunt un elev care știe când e nedreptățit. Nu o să înțeleg niciodată de ce in județul Maramureș, lucrarea mea abia dacă a fost notată cu nota 8, iar in județul Cluj, județul de care poate toți profesorii s-au temut, pentru că e cel mai bun județ din țară când e vorba de performanță, lucrarea mea a fost notată in plus cu un punct si 40 de sutimi!. Din cauza dumneavoastră, stimati profesori, media mea generala a scăzut cu 20 de sutimi, pentru ca nu mi-a fost aprobată contestația la istorie, având doar 40 de sutimi diferența. Dar acele 40 de sutimi au fost ale mele. Sutimi pentru care am muncit! Sutimi pe care le-as fi putut avea de la inceput dacă dumneavoastră v-ați fi făcut treaba cum trebuia!Nu mă plâng pentru nota generală pe care am avut-o. Poate atât am meritat, poate pentru atât am știut.Poate pentru unii e o medie mare. Aici e vorba de nepăsarea unor cadre didactice, care ne-au corectat lucrările doar să fie corectate.O nedreptate si pentru mine si pentru colegii mei. Suntem foarte multi in aceasta situatie.Cu 40 sau 45 de sutimi diferenta. Poate e sistemul de vină, mereu e sistemul de vină. Sper ca niciun coleg mai mic care urmează să dea Bacalaureatul să nu se simtă la afișarea rezultatelor cum m-am simtit eu și colegii mei, să nu simtă acea nedreptate. Până la urmă, poate chiar e "Examenul maturității". Poate acum a fost prima data in viața când suntem nedreptățiți. Eu sper să fie și ultima. Mulțumim județului Cluj pentru corectarea corectă și obiectivă a lucrărilor! Felicitări tuturor pentru promovarea examenului de Bacalaureat și vacanță plăcută tuturor! "

Iulia a absolvit Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, profil Filologie. La Bacalaureatul la Română scris a primit 8,15, iar după contestație 9,4, iar la Istorie a avut 8,6 și 9 după contestație, însă a rămas cu 8,6, nefiind mai mult de 50 de sutimi diferenţa. Media finală este 9,06, la Geografie având 9,2.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]