În iunie, ITM a aplicat două amenzi şi 56 de avertismente. Niciun angajator prins cu munca la negru

         Luna trecută, 12 inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud au verificat 149 angajatori, pentru deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind dispuse 98 măsuri de remediere. De asemenea, au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale, din care 56 avertismente şi două amenzi în cuantum total de 8000 lei.

         Potrivit inspectorului şef Otilia Berbecar, în luna iunie au fost înregistrate cinci accidente de muncă din care unul mortal şi patru soldate cu incapacitate temporară de muncă.

         Altfel, până în 31 august, ITM Bistriţa-Năsăud derulează acţiunea iniţiată de Inspecţia Muncii de informare şi conştientizare cu privire la transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată. Această acţiune se desfăşoară sub sloganul „Spune NU muncii nedeclarate!”, grupul ţintă vizând entităţi care desfăşoară activitate în domenii ce înregistrează o incidenţă crescută a muncii fără forme legale, şi anume construcţii, exploatarea şi industrializarea lemnului, alimentaţie publică, agricultură, micul comerţ, micii transportatori, panificaţie etc., dar şi categorii de persoane vulnerabile.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]