Jandarmii bistriţeni, alături de copiii din tabăra din Sângeorz-Băi

Jandarmii au fost prezenţi în mijlocul copiilor şi însoţitorilor acestora în cadrul Centrului de Agrement din staţiunea Sîngeorz-Băi. Cadrele Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat elevilor aspecte privind atribuţiile Jandarmeriei Române dar şi date concrete privind orientarea într-o viitoare carieră spre acest domeniu. Totodată elevilor prezenţi în tabără le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot fi adoptate de către elevi pentru a nu se transforma în victime ale unor fapte antisociale, informează IJJ BN.

De asemenea, jandarmii le-au prezentat recomandări privind petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă. La activităţi au fost prezenţi şi câinii de serviciu ai Jandarmeriei bistriţene care au reprezentat punctul de atracţie al acestei activităţi datorită exerciţiilor prezentate.

 Participanţilor le-au fost prezentate materialele folosite de jandarmi în diferite misiuni iar la final le-au fost împărţite pliante care conţin aspecte referitoare la problematica abordată pe parcursul discuţiilor cu jandarmii.

La activitate au participat un număr de 110 de elevi alături de 10 de profesori însoţitori, iar astfel de activităţi vor fi organizate pe toată perioada vacanţei.                                              

Jandarmii bistriţeni sunt şi în vacanţă alături de copii şi le reamintesc acestora că pe timpul vacanţei rămân aceleaşi reguli de respectat: nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant, nu intraţi în anturaje dubioase, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător, nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii, atenţie la lumea virtuală, nu oferiţi date personale sau poze celor cu care corespondaţi pe internet.       

Tot cu această ocazie, jandarmii bistriţeni recomandă părinţilor ca atunci când se află în vacanţă, să îi înveţe pe cei mici: cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, să se asigure că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]