Jean Pădureanu, în pelerinaj pe la DNA

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a ajuns ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde i-a fost prezentat materialul de urmărire penală în dosarul în care se anchetează legalitatea unor transferuri de fotbalişti. Jean Pădureanu este ultimul dintre cei învinuiţi care au luat la cunoştinţă materialul de urmărire penală, procurorii finalizând astfel dosarul transferurilor.

În ultima perioadă, la DNA s-au prezentat fostul patron al Rapidului - Gheorghe Copos, fostul impresar Gică Popescu, preşedintele executiv al clubului Dinamo - Cristian Borcea, managerul Unirii Urziceni - Mihai Stoica, fostul vicepreşedinte de la Dinamo - Gigi Neţoiu şi impresarii Victor Becali şi Giovani Becali.

Procurorii au început urmărirea penală în ianuarie, în baza răspunsurilor primite în cadrul unor comisii rogatorii efectuate în mai multe state din Europa şi Asia, dar ţinându-se cont şi de informaţiile deţinute de Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) şi Garda Financiară. Potrivit procurorilor, în perioada 1999 – 2005, cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate în conturi ale unor firme din Insulele Virgine şi Olanda, iar ulterior, unii dintre învinuiţi şi-au însuşit, în interes personal, sumele externalizate. Banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi rezultate din transferul în străinătate a 12 fotbalişti, printre care şi Lucian Sănmărtean, Ionel Ganea sau Iulian Arhire.

În dauna celor patru cluburi s-a creat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, reprezentând diferenţa dintre sumele real încasate prin transferurile de fotbalişti şi sumele efectiv înregistrate în contabilitatea cluburilor.

De asemenea, bugetul de stat a fost prejudiciat cu o sumă de peste 1,7 milioane de euro, în timp ce FRF ar fi pierdut 600.000 euro, procentaj din transferuri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5