Jocul căluşeresc, în festival, la Dumitriţa

Comunitatea din Dumitriţa a fost sărbătoare, cu prilejul celei de a IX-a ediţii a Festivalului Interjudeţean al Jocului Căluşeresc. Festivalul a fost organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria şi Consiliul Local Dumitriţa şi Centrul Judeţean pentru Cultură, prin Serviciul de conservare, cercetare, protejarea şi promovarea culturii tradiţionale, literatură, multimedia.

Evenimentul a debutat cu parada tradițională a călușarilor şi a formaţiilor invitate, pe muzica Fanfarei din Telciu. Spectacolul a fost deschis de primarul Ilie Uchrenciuc, care a subliniat importanţa păstrării tradiţiilor, alături de acesta fiind preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, vicepreşedinţii Vasile Puica şi Ioan Ţintean, administratorul judeţului Florin Moldovan, consilierii judeţeni Constantin Braşoveanu şi Emil Neia Lăcătuş, dar şi şi primarii Horea Petruţ (Mărişelu) şi Lucian Tarniţă (Cetate).

„Am avut bucuria să particip la ediția cu numărul IX a Festivalului Interjudețean al Jocului Călușăresc din localitatea Budacu de Sus, comuna Dumitrița. Pe lângă parada frumoasă de costume tradiționale populare, am avut plăcerea să asist la frumoasele jocuri populare susținute de ansamblurile din județ. Felicitări domnului primar Ilie Uchrenciuc și consiliului local Dumitrița, pentru implicarea în susținerea și organizarea acestui frumos festival”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

În Gala folclorică a jocului călușeresc au evoluat formaţii de căluşari şi ansambluri folclorice din judeţul nostru şi judeţele învecinate.

         Nu în ultimul rând, cei de la Dumitrița s-au putut bucura de evoluțiile artiștilor de la Ansamblul Profesionist Dor Românesc, Domnica Dologa, Cristina Retegan, Ioachim Spân şi Veronica Bălan.

Manifestarea s-a bucurat de sprijinul unor sponsori, şi anume Asociația Urmașilor Grănicerilor Budac-Ragla, Atlas Sport, Rothhouse, Asociația Proprietarilor de Păduri „Dealul Negru”.

 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]