PROIECTUL ERASMUS + “Legături intre trei generaţii: Jocuri fără vârstă”

Jocuri fără vârstă cu copii, părinţi şi bunici, la Salva

Prof.Vasilica Gazdac-Scoala Gimnaziala “Tiberiu Morariu” Salva

Noul program al Comisiei Europene Erasmus + sprijina proiectele de parteneriat strategic în domeniul școlar şi propune să sprijine dezvoltarea, transferul şi/sau implementarea de practici inovatoare, precum şi implementarea de iniţiative comune cu scopul promovării, cooperarii, ȋnvăţării reciproce (peer learning) şi schimbului de experienţă la nivel European.
In apelul pentru anul 2015 institutia noastra a depus si a primit finantare un grant de 24.836 euro ca si partener in cadrul unui parteneriat strategic cu inca sapte unitati de invatamant europene pe tema jocurilor traditionale. Parteneriatul strategic Erasmus + “BRIDGING THREE GENERATIONS : TIMELESS GAMES AND TOYS”( 2015-1-TR01-KA219-021800_6) este construit pe fundatia unui proiect de cooperare educationala eTwinning.
Coordonatorul nostru este scoala Haci Sabanci Ortaokulu Ankara,Turcia iar ceilalti parteneri sunt St.Colman’s PS and All Saints’ Nursery Unit, Annaclone, UK, OGEC de Billom-Ensemle Scolaire Notre Dame, Billom, Franta, International School of Bergen, Bergen, Norvegia, State School Instituto Comprensivo Via Santi Savarino, Roma, Italia, Grundzale Pamatskola, Grunzale, Letonia, General Secondary School Nikola Vaptsarov ,Aytos, Bulgaria si Scoala Gimnaziala” Tiberiu Morariu “Salva ,Romania.
Scopul proiectului nostru este conceperea unor legaturi emotionale si creative de interactiune intre generatiile de copii,parinti si bunici utilizand jocurile si jucariile traditionale intr-o perspectiva integrata pentru crearea unui mediu educogen propice dezvoltarii holistice a copiilor.
Proiectul se va derula pe durata a doi ani de zile ( 1 septembrie 2015-31 August 2017) si cuprinde activitati de invatare, vizite de studiu, ateliere cu bunicii si parintii copiilor, conceperea unei curricule transdiciplinare, materiale didactice auxiliare, editarea de carti, conceperea de harti interactive, aplicatii digitale, jocuri educationale, calendare , mobilitati de invatare si mobilitati virtuale ale elevilor. Printre obiectivele principale ale proiectului se numara dezvoltarea de competenţe lingvistice, digitale, sociale ale elevilor si cadrelor didactice implicate în proiect precum şi a introduce o dimensiune europeană în cadrul institutiei noastre si in cadrul comunitatii locale rurale.
Intr-o societate in care informatia si viteza ei de raspandire este prioritara, legaturile dintre generatii se stabilesc din ce in ce mai dificil iar cunostiitele si experientele generatiilor trecute se pierd. Proiectul nostru va restructura si va moderniza legaturile clasice de transmitere a cunostiintelor si experientelor de la o generatie la alta, iar aceste notiuni nu se vor pierde ci vor constitui fundatia pentru dezvoltarea completa a copiilor de varsta timpurie si primara.
Proiecul a debutat prin prezentarea acestuia in cadrul comunitatilor scolare si locale prin celebrarea in fiecare institutie a Zilei Europene a Limbilor si prin diseminarea in presa locala si regionala.
Pe tot parcursul proiectului sunt prevăzute 8 întâlniri de lucru cu toţi partenerii implicaţi din fiecare ţară participantă; astfel prima mobilitate se va desfăşura în luna octombrie în Ankara, Turcia iar din institutia noastra va participa o echipa formata din patru cadre didactice.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.
Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5