Kilometru Albastru pe Someş. Informare şi relaţionare, la Nepos

Mâine, începând cu ora 14.00, în localitatea Nepos unde vor avea loc o serie de activităţi specifice de informare, conştientizare, relaţionare pe teme de mediu în cadrul proiectului “KILOMETRUL ALBASTRU”, care are ca scop desfăşurarea de acţiuni de monitorizare prin patrulare a malurilor cursurilor de apă şi a arealeor naturale învecinate, identificarea surselor de poluare din aceste zone precum şi organizarea de activităţi urmărind igienizarea lor.

În cadrul evenimentului vor avea loc o serie de activităţi care vor atrage comunitatea neposeană şi nu numai (voluntari din Rebrişoara, Năsăud, Feldru, Ilva Mică) cât mai mult în jurul conceptului KA, printre care: team building - KILOMETRUL ALBASTRU (concept, realizări, perspective); prezentarea aplicaţiei GRATUITE TrashOut pentru identificarea şi înregistrarea mormanelor/gropilor de gunoi ilegale din arealelele naturale, a deversărilor de substanţe poluante; montarea unor panouri cu mesaje care îndeamnă la protejarea mediului natural şi reducerea poluării. "Natura privită prin ochii copiilor" - şedinţă foto pentru realizarea unui album şi calendar; lansarea proiectului BUCĂTĂRIA DESCHISĂ printr-o acţiune de culegere plante medicinale care ulterior vor fi donate de către comunitatea neposeană. Degustare produse locale - plăcintă dospită cu brânză de bărbânţă; şedinţă de FACE PAINTING pentru copii şi pentru toţi adulţii care încă se mai consideră copii; proiecţia filmului documentar de mediu "TRASHED“. Dezbatere şi brainstorming. Totul se va încheia cu un foc de tabără.

Proiectul este iniţiat şi susţinut de Asociaţia G.A.L. pentru dezvoltare durabilă în microregiunea Bistriţa – Şieu – Someş “RURALIS”. Perioada de derulare a proiectului este 1 august 2014 – 31 decembrie 2015. Ţinând cont de specificitatea acţiunilor anul 2015 vom derula proiectul sub numele “KILOMETRUL ALBASTRU pe SOMEŞ”.

"La finalul proiectului vom realiza monitorizarea habitatului reprezentat de Valea Someşului Mare Superior cu predilecţie în arealul definit de aria protejată Sit Natura 2000, a surselor de poluare existente, igienizarea unor porţiuni din râu şi afluenţi ai acestuia, diminuarea fenomenului de complacere, de acceptare şi de neînţelegere a gravităţii situaţiei apelor curgătoare pe fondul lipsei de informare şi acţiune, precum şi dezvoltarea abilităţilor de cooperare între tinerii din din mediul rural şi urban, între aceştia şi adulţii implicaţi în proiect", informează Cristian Ţetcu, preşedinte GAL Ruralis.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5