La ce vârstă te poți apuca de MMA și de ce să practici acest sport de contact

Deși nu este le fel de renumit ca boxul, MMA este un sport care își are originile tot în Grecia Antică, fiind practicat în special de spartani în antrenamentele lor. MMA este acronimul de la Mixed Martial Arts, iar pe vremea aceea bineînțeles că acest sport nu se numea așa, vechii greci folosind denumirea de pankration.

Denumirea de MMA a venit mult mai târziu, prin anii ’90, iar de atunci, acest sport câștigă tot mai mulți adepți. Dacă și tu ești tentat să devii luptător de MMA, îți oferim câteva motive pentru a te convinge.

Când ar trebui să te apuci de MMA

Ca în cazul oricărui sport, cu cât te apuci mai devreme, cu atât ai șanse mai mari să faci performanță. Asta înseamnă că poți să te apuci de MMA încă din copilărie, însă nimeni nu te va da afară dacă ești adult sau chiar ai trecut de prima tinerețe și vrei să practici acest sport.

Ce trebuie să știi este faptul că luptătorii de MMA sunt clasificați pe 9 categorii de greutate, iar pentru a putea participa la competiții oficiale în cadrul UFC - Ultimate Fighting Championship, trebuie să ai cel puțin 18 ani.

În concluzie, dacă dorești să faci performanță și visezi la un titlu de campion trebuie să te apuci de acest sport cât mai devreme, însă niciodată nu este prea târziu dacă vrei să practici MMA doar din pasiune sau pentru a te menține în formă.

Ai nevoie de un minim de echipament

Echipamentul unui luptător MMA este mai sumar decât cel al unui boxer, așa că nu trebuie să îți faci griji că va trebui să investești foarte mult în acest sens. Cele mai importante sunt mănușile, care, spre deosebire de cele de box, au degetele descoperite, pentru a permite luptătorului să-și apuce adversarul. O pereche de mănuși MMA are protecții doar în zona încheieturii și a metacarpienelor iar greutatea este de 0,1 kilograme. Mai ai nevoie de un șort lejer, care să-ți ofere suficientă libertate de mișcare și, eventual, de o protecție pentru dinți și gingii.

Practicanții de MMA intră în ring desculți și cu bustul gol, așa că nu ai nevoie de maieu sau tricou și nici de încălțări speciale.

Îți dezvoltă abilitățile fizice

Acest avantaj îl vei întâlni la multe sporturi, însă la MMA, schimbările în bine se produc mult mai rapid și mai vizibil. Dacă te ții serios de antrenamente, în doar șase luni vei simți că ai devenit un alt om, iar același lucru îl vor observa și cei din jurul tău. Pe lângă forma fizică de invidiat, vei dobândi o rezistență sporită la efort, o îmbunătățire considerabilă a echilibrului și o mai bună coordonare între ochi și membre.

Te ajută să scapi de stres și crizele emoționale

MMA este un sport benefic și pentru sănătatea mintală, reprezentând un mijloc ideal pentru a scăpa de stresul cotidian sau pentru a trece peste niște momente care te-au marcat pe plan psihic. Nu puține sunt cazurile de persoane care s-au apucat de MMA în perioade în care aveau depresii puternice, anxietate sau un respect de sine foarte scăzut, reușind să scape de aceste probleme cu ajutorul antrenamentelor. Endorfinele eliberate în organism în urma efortului intens depus la antrenamente și în luptele din ring au un rol important în acest proces, nu degeaba fiind supranumite „hormonul fericirii”.

În concluzie, dacă ești atras de MMA, poți merge oricând la o sală sau un club, unde vei găsi pe cineva să te îndrume și să te ajute să deslușești toate tacticile și secretele acestui sport de contact.

 

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5