alp
 

La Galaţi, Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”

David Hognogi, Alex Șutea, Sergiu Pop și Dănuț Maftei, pregătiți de prof. Marian Constantin și prof. Năstase Delia din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean au dus județul Bistrița – Năsăud pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat în perioada 23 – 26 iulie a.c., pe stadionul Portul Roşu şi în sălile de clasă din cadrul Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galaţi.
"Zecile de ore de pregătire, munca în echipă și implicarea profesorilor coordonatori au concurat la obținerea acestei performanțe cu care ne mândrim și ne încurajează să spijinim, în continuare, toate cercurile tehnico – aplicative din comunitatea noastră" reansmite ISU BN.
La competiţie au participat 30 de echipaje de elevi de gimnaziu şi liceu (echipe mixte/ băieţi/ fete). Concursul a avut un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul Protectiei Civile, având ca scop dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă, formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă. În cadrul acestei competiţii elevii au participat la trei probe de concurs. Proba teoretică a presupus rezolvarea unui chestionar cu întrebări şi are ca scop verificarea cunoştinţelor acumulate referitor la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Probele de îndemânare au vizat transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]