La Gledin s-a sărbătorit Sf. Cuvios Ierarh Pahomie

A devenit o tradiţie ca în fiecare primavară, când încep să înflorească pomii, în ziua de 14 aprilie la biserica din satul Gledin sa se pomenească şi sa fie cinstit cu cântari de lauda Sfantul Cuvios Ierarh Pahomie, fiu al satului Gledin.

Anul acesta, Sfântul Pahomie a adunat la Biserica din satul  Gledin, comuna Monor, judeţul Bistriţa-Năsăud, Ierarhi în frunte cu Inaltpreasfinţia sa Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, însoţit de Preasfinţitul Episcop Ioachim Băcaoanul, protopopi, preoţi, călugari, călugăriţe şi numeroşi credincioşi şi pelerini din satele de pe valea Şieului şi  din satele învecinate. Fiii satului raspandiţi prin toată ţara şi în lume s-au întors la vatra părintească să mai vadă locurile copilăriei, rudele şi prietenii. Au mai fost prezenţi la sărbătoarea Sf. Pahomie, primarul comunei Monor, Ioan Cira, reprezentanţi de frunte ai judeţului Bistriţa- Nasaud, senatori si deputaţi. Credincioşii au venit sa se împartaşească cu un strop de sfinţenie, spre binele lor şi a celor dragi, Femei, bărbaţi şi copii cu pioşenie au sărutat icoana Sf. Pahomie cu dorinţa iertării divine.

Miercuri, 13 aprilie, ora 18.00, în glasul clopotelor bisericii au inceput slujbele şi cântările de laudă pentru Sfântul Cuvios Ierarh Pahomie. Astfel, s-au oficiat Vecernia Mare, Taina Sf. Maslu şi Privegherea de noapte. Slujbele au fost oficiate de Preasfinţitul Episcop Vasile Someşanul, Preasfinţitul Episcop Ioachim Băcaoanul şi de un sobor de preoţi.

Ieri, Mitropolitol Andrei, însoţit de episcopi şi un sobor de preoţi, a oficiat Acatistul Cuviosului ierarh Pahomie de la Gledin şi a slujit Sfânta Liturghie. Mitropolitul Andrei a rostit un vibrant cuvânt de învaţătura, aducând lauda smeritului Pahomie şi posibilitatea omului de a se desavarşi, urmând învăţătura bisericii. Grandioasa sărbătoare duhovnicească a Sf. Pahomie, a fost şi un smerit omagiu adus satului Gledin dintre oamenii căruia s-a ridicat. A fost lansată cartea “Pe urmele Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin” de autorul Dorin Arsinte.

Sărbătoarea de ieri de la Gledin a Sf. Pahomie a fost organizată de preotul paroh Ioan Titieni, împreună cu comitetul parohial şi cu credincioşii din sat. Evenimentul s-a incheiat cu o agapa frăţeasca la Căminul Cultural din Gledin. Familiile de gledinari s-au retras la casele lor împreună cu oaspeţii veniţi din alte sate, au servit masa şi au petrecut clipe plăcute.

Alina Moţoc din Gledin,

elevă în clasa a VI-a la şcoala “Paul Tanco”

din Monor

.

Comentarii

16/04/11 21:46
Alina

Asta ii reportatjul meu!!

Lasati comentarii!!(cu parerile dvs!!)!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]