La graniţa ţării se moare, PSD-ul sărbătoreşte

*declaraţie politică

Situaţia din Ucraina îngrijorează o lume întreagă; am asistat la un război civil , în Ucraina oamenii au murit pentru o justă cauză, pentru democraţie, pentru libertate, pentru dreptul de a trăi într-o societate corectă cu adevărat aparţinând secolului 21 şi nu tributară unui sistem vechi, totalitar, comunist.
Noi, România avem o mare responsabilitate în ceea ce priveşte poziţia noastră faţă de tensiunile din Ucraina, nu doar în calitatea noastră de stat membru NATO si UE ci în primul rând în calitatea noastră, cea mai importantă în această ecuaţie, cea de buni vecini.
Ca un semn de normalitate, de omenie, noi trebuie să venim în sprijinul celor aflaţi în suferinţă , a celor care işi pierd vieţile pentru libertate, chiar la graniţa cu România.

Trebuie să avem respect faţă de suferinţa unor oameni şi este până la urmă şi responsabilitatea politică a unui stat, care trebuie să îşi asume stabilitatea geopolitică a zonei dar şi corecta respectare a dreptului la viaţă a tuturor cetăţenilor din regiune.

Rolul României trebuia să fie unul activ, nu unul pasiv, pentru a se curma genocidul şi pentru a se reveni la o stare de normalitate, la un climat sănătos care să asigure siguranţa cetăţenilor, de aceea atitudinea pasivă a guvernului Ponta de până acum în această chestiune este de neacceptat.

Ţări ca Polonia şi Germania şi-au trimis deja reprezentanţi, îar România a ignorat această chestiune,dramatismul evenimentelor atingand cote maxime în imediata noastră vecinătate.
Din nou, în timp ce oamenii mureau, de data aceasta la graniţa ţării, premierul petrecea, cu activul de partid, sărbătorind 4 ani de când e „conducătorul iubit” al pricipalului partid de guvernământ, demostrând o uriaşă nepăsare dar şi o gravă iresponsabilitate.

Închei făcând un apel la solidaritate, la umanitate, la decenţă până la urmă şi la bunul simţ care a caracterizat mereu acest popor şi rog distinşii domni guvernanţi să adopte o poziţie activa de sprijin a victimelor situaţiei din Ucraina si a romanilor din aceasta tara, dând dovadă de responsabilitatere, măcar acum în al doisprezecelea ceas.

Senator Florian Daniel Cristian

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]