La început de an universitar, în Bistriţa

Universitatea Babeş Bolyai, Extensia Bistriţa şi-a deschis porţile pentru cei 400 de boboci din anul universitar 2008-2009. Aceştia s-au putut întâlni cu colegii din anii mai mari, cu cei din conducerea teritorială şi cu profesori universitari de la Cluj. Ca la fiecare început de an, au fost prezentate ofertele facultăţilor şi beneficiile pe care Universitatea Babeş Bolyai le oferă studenţilor în noul an. Astfel, directorul general adjunct al Extensiei UBB la Bistriţa, Dorin Dobra, a precizat că anul acesta se va inaugura Aula Magna, în fosta sală de spectacole, cea mai importantă investiţie financiară care s-a făcut în Bistriţa la nivel universitar, din ’90 încoace. Extensia Bistriţa a Universităţii Babeş Bolyai are înscrişi peste 1000 studenţi, în condiţiile în care numărul bobocilor a crescut cu 15% faţă de anul trecut.

Au optat pentru studii superioare în oraşul Bistriţa, studenţi din toată ţara, chiar din judeţele Sălaj, Maramureş. Ei pot alege să studieze la una dintre specializările, pe care Extensia Bistriţa le pune la dispoziţie, cum ar fi Facultatea de Administraţie Publică, Geografia Turismului, Educaţie Fizică şi Sport, Studii Europene, Facultatea de Psihologie. Cei mai mulţi au ales să urmeze Facultatea de Administraţie Publică, anul acesta înscriindu-se peste 200 de candidaţi. Taxele de înscriere au variat între 2.000 şi 2500 lei. Spre deosebire de celelalte universităţi din ţară, la Extensia UBB – Bistriţa nu sunt probleme în ceea ce priveşte cazarea studenţilor, fiind puse la dispoziţia acestora peste 88 locuri.

Cu toate că ne aflăm într-o perioadă de precampanie electorală, la festivitatea de deschidere a anului universitar nu au fost zărite figuri de politicieni dornici să-şi facă imagine, momentul aparţinând doar studenţilor şi profesorilor. „Vă aşteaptă trei ani frumoşi şi vă doresc multă baftă”, a încheiat directorul general adjunct al Extensiei UBB Bistriţa, Dorin Dobra.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5