La mormântul gol…

Una din cele mai emoţionante şi impresionante scene de după slăvita Înviere a lui IISUS HRISTOS din morţi o relatează ucenicul preaiubit, Sf. Evanghelist Ioan.

“Maria Magdalena şedea afară, lângă mormânt şi plângea.Pe când plângea, s-a aplecat să se uite în mormânt. Şi a văzut doi îngeri , în alb, şezând în locul unde fusese culcat trupul lui IISUS, unul la cap şi altul la picioare…”/ “Femeie-i-au zis-pentru ce plângi? Ea le-a răspuns:”Pentru că au luat pe Domnul meu şi nu ştiu unde L-au pus.” După ce a zis aceste vorbe, ea s-a întors şi a văzut pe IISUS stând acolo în picioare, dar nu ştia că este IISUS.

-“Femeie-i-a zis IISUS- de ce plângi? Pe cine cauţi?”

Ea a crezut că este grădinarul şi i-a zis să-i spună locul unde L-au ps pe IISUS. Atunci, IISUS îi spune pe nume:”Marie!”. Atunci i s-au deschis ochii ei şi fericită, exclamă evreieşte:”Rabuni!(Învăţătorule!” ) şi a vrut să-i îmbrăţişeze picioarele. “ Nu Mă atinge-i-a zis IISUS- căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu, ci du-te la fraţii Mei şi spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi la Dumnezeul vostru.” Ea s-a dus şi le-a spus ucenicilor întristaţi vestea cea mai mare din istoria veacurilor.

Plânsul Mariei Magdalena este plânsul tuturor celor ce L-au iubit pe HRISTOS şi ei nu rămân nemângâiaţi. Pe malurile lacului Tiberiadei nu vom mai afla nici falnicul Capernaum, nici Betsaida, nici altele, dar un mic cătun, Magdala, sătucul Mariei Magdalena, a rămas, Ca-ntr-o minune, o minune cerească, ca şi aceea prin care IISUS a vindecat-o de iubirile păcătoase pământeşti şi i-a dăruit iubirea cea veşnică pentru Împărăţia lui HRISTOS cea fără de suspine, lacrimi şi moarte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5