Doi ani de viaţă în Bistriţa-Năsăud

La mulţi ani, SMURD!

Viaţa unui om este darul cel mai de preţ şi trebuie apărat prin orice mijloace. Acesta este probabil şi moto-ul paramedicilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bistriţa – Năsăud împlineşte astăzi, 3 decembrie, 2 ani de la inaugurare. Doi ani de activitate, în care echipajele SMURD au fost trimise la mii de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Fiecare intervenţiea reprezentat o viaţă omenească pentru salvarea căreia echipajele s-au luptat.

În acest moment, S.M.U.R.D. Bistriţa–Năsăud dispune, din punct de vedere operaţional, de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi trei echipaje de Prim Ajutor, distribuite pe teritoriul judeţului în Bistriţa, Năsăud şi Sângeorz–Băi.

Numai în ultimul an, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a intervenit la 4.032 cazuri (în medie, la 11 pe zi), acordând prim ajutor calificat, asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare la 3948 persoane, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, plt. Marius Rus. Intervenţiile la care este solicitat SMURD includ toate urgenţele ce pun în pericol imediat viaţa unei sau a mai multor persoane, precum accidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stopuri cardiorespiratorii, suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute şi, nu în ultimul rand, accidente cu multiple victime.

Din totalul intervențiilor, echipajele de Prim Ajutor au intervenit la 2998 cazuri, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă la 959, în timp ce echipajele de descarcerare au intervenit la 75 cazuri. Potrivit sursei citate, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a avut loc o creştere cu 17 % a numărului de intervenţii.

Activitatea echipajelor SMURD se desfăşoară prin colaborarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa–Năsăud şi Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi este coordonată de dispeceratul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa–Năsăud.

“Ţinem să aducem mulţumiri colaboratorilor pentru sprijinul acordat în îndeplinirea nobilei misiuni de salvare a vieţilor omeneşti, având convingerea unei conlucrări eficiente în perioada care urmează”, transmite ISU Bistriţa-Năsăud, la ceas aniversar.

Şi bistriţenii vă mulţumesc, cu gândul că cine salvează o viaţă, salvează o lume!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]