La Sebiş, ofrandă adusă de credincioşi Sfântului Haralambie, prin rugăciunile înălţate împreună cu părintele Ciprian Frăţilă, protopopul Alexandru Vidican şi un sobor de preoţi

Biserica Ortodoxă a cinstit şi pomenit astăzi pe Sf. Sfinţit Mucenic Haralambie, mărturisitor al lui Hristos, cunoscut fiind ca izbăvitor de ciumă şi de foamete, apărător al oamenilor, animalelor, cât şi a culturilor din ţarini. Încă din cele mai îndepărtate timpuri, Sf. Haralambie a rămas unul din cei mai apropiaţi sfinţi al sufletului românilor, acesta arătându-şi mila şi ajutorul în vreme de boală şi foamete, ocrotind în acelaşi timp şi animalele, aşa încât ţăranii noştri l-au cinstit şi l-au iubit dintotdeauna.
Aşezaţi la poalele muntelui Călimani, credincioşii parohiei Sebiş, din Protopopiatul Bistriţa, au prăznuit cu mare cinste, ca în fiecare an, pe Sfântul Mare Mucenic Haralambie. Acesta semnifică mijlocitorul necontenit al lui Hristos, atât pentru ei cât şi pentru animalele lor. Dis de dimineaţă, credincioşii, au început a deschide uşa bisericii, pentru a aduce ofrandele lor: făină, grăunţe de porumb, grâu şi sare, pentru a fi binecuvântate prin rugăciune, de către preot, dar şi ca ofrandă pentru Sf. Mc. Haralambie.
„Astăzi în Sebiş a fost sărbătoare. Pentru noi cei de aici, cinstirea Sf. Haralambie este una specială, El, fiind considerat de către credincioşii pe care îi păstoresc, protectorul oamenilor şi al animalelor. Este sfântul care ne ajută în primejdii şi ispite, ferindu-ne de boli necruţătoare, ocrotind în acelaşi timp şi animalele de boli. Alături de părintele protopop Alexandru Vidican şi un sobor de preoţi, am săvârşit astăzi Acatistul Sfântului Haralambie, Sfânta Liturghie, Sfinţirea Apei, Taina Sf. Maslu şi am binecuvântat prin rugăciuni speciale, ofrandele aduse de credincioşi. Nădejduim că Sfântul Haralambie a ascultat rugăciunile noastre şi ne va trimite prin mijlocirile sale binecuvântarea lui Dumnezeu, peste noi şi peste cele din cuprinsul caselor noastre” ne-a declarat părintele paroh Ciprian Frăţilă.
Apărător al credinţei străbune, vrednicul părinte Ciprian Frăţilă a reuşit să facă vie Biserica, să o apropie de credincioşi care o frecventează în număr foarte mare şi care, împreună cu părintele, nu uită să-şi păstreze identitatea naţională. Părintele Frăţilă este cu adevărat un păstor care are grijă de sufletele ce i-au fost încredinţate prin taina preoţiei, făcând ca rugăciunea către Cel de Sus să fie prezentă în inima fiecărui credincios. Felicitări !

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]