La Sebiş, părintele Ciprian Frățilă şi comunitatea ne spun „Dar din dar se face Rai”

sursa Radio Renasterea

În fiecare an în comunitatea ortodoxă de la Sebiş, în preajma sărbătorii Nasterii Domnului se desfăşoară prin purtarea de grijă a preotului paroh Ciprian Frățilă, Campania umanitară „Dar din dar se face Rai”, având ca principal obiectiv ajutorarea semenilor aflaţi în nevoi şi neputinţe. Campania a fost organizată de Biserica Otodoxă din Sebiş, preotul paroh şi consiliul parohial. În cadrul acțiunii au fost cercetate familiile nevoiaşe la casele lor, oferindu-le câte un pachet cu produse necesare pregătirii mesei de Crăciun.
Anul acesta a fost unul deosebit prin faptul că, la îndemnul părintelui paroh, s-a alăturat campaniei şi dl profesor Adrian Pașc care alături de toţi copii din sat, înveşmantaţi în frumosul port tradiţional, cu opinci în picioare şi lămpaş în mâini au străbătut întreg satul colindându-i pe toţi credincioşii, aceştia aşteptându-i cu porţile deschise, cu mesele îmbelşugate cu produse tradiţionale (mere, nuci, colaci şi un pahar de vin fiert) după cum este obiceiul în vatra satului de sub poalele Călimanilor.
La îndemnul celor doi coordonatori ai campaniei umanitare toţi localnicii au dăruit colindătorilor alimente neperisabile ( cartofi, mere, ceapă, făina, zahăr, ulei), care vor fi îndreptate către familiile nevoiaşe din judeţul Bistrița-Năsăud, orfani şi azile de bătrani.
Potrivit părintelui Ciprian Frăţilă, campania de anul acesta a adus multă bucurie în sufletele sătenilor și a participanților: ”Mă bucur nespus de mult că şi anul acesta am putut alături de consiliul parohial să ajutăm din puţinul nostru acele familii mai nevoiaşe din parohia noastră, pentru a se bucura alături de noi în seara Crăciunului având masa îmbelşugată cu tot ceea ce este necesar pentru ca această mare sărbătoare a Naşterii Domnului să aducă bucurie pentru fiecare dintre credincioşii noştri. Mai presus de toate mă bucur că am reuşit să implementez alături de d-l profesor Adi Paşc un alt obicei frumos, acela de a colinda alături de copiii din parohia noastră întreg satul, oamenii răsplătind efortul nostru cu donaţii forte consistente în alimente, acestea urmând a fi înmânate în Ajunul Crăciunului familiilor nevoiase, orfanilor, văduvelor şi azilelor de bătrâni. Campania „ Dar din dar se face Rai” organizată în parohia Sebiş, Protopopiatul Bistriţa, se desfăşoară an de an prinzând contur din ce în ce mai mult, nu poate să fie pentru noi decât o bucurie, bucurie prin care ajutăm pe aproapele şi semenul nostru. Credincioşii pe care îi păstoresc nu uită că unul dintre criteriile dobândirii Împărăţiei Cerurilor este milostenia, iar cuvintele Mântuitorului Hristos, Fiţi milostivi precum Tatăl vostru cel din ceruri milostiv este, sunt încă vii şi actuale în cugetul şi inima lor.”

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]