Lăcrimarea ochilor – Află din ce cauză poți avea această problemă jenantă

Ți s-a întâmplat vreodată să îți curgă lacrimile din ochi fără un motiv anume? Ai simțit că te-a apucat plânsul pe neașteptate și în plus, din această cauză, ți s-a întins și machiajul?Nu mai spun de faptulcă ai avut probabil acea senzație neplăcută, de jenă față de persoanele din jur, mai ales dacă din nefericire erai la o întâlnire sau într-un loc important, iar cei care te priveau se întrebau mirați dacă se întâmplă ceva ciudat cu tine.

Dacă ești pe stradă șiți se întâmplă așa ceva, te poți salva din situația jenantă purtând ochelari de soare sau ochelari de vedere, iar cu prima ocaziecând ai timp trebuie să faci o vizită la un medic oftalmolog pentru a-ți face un control la ochi, o verificare a vederii. În mod normal ochii lăcrimează din cauza emoțiilor sau a stărilor negative pe care le avem, atunci când primim vești proaste care ne afectează foarte mult, sau care de-a dreptul ne copleșesc.

În timpul verii majoritatea oamenilor poartă ochelari de soare, probabil din dorința de a-și face un moft, pentru a fi cool și în trend, sau din grija pe care o au pentru ochii lor, spre ai proteja de radiațiile ultraviolete puternice. Vara este necesar să se poarte ochelari de soare care să asigure o bună protecție, deci să fie de calitate, dar și eșarfesau pălării de soare cu boruri largi, care să protejeze capul de insolație și părul de atacul nociv al razelor ultraviolete UV.

Indiferent de anotimp nu trebuie să uităm să avem o alimentație bogată în vitamine și minerale, pentru a ne asigura necesarul de nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Cei care au probleme cu ochii, cu lăcrimarea excesivă, trebuie să știe că deficitul de vitamina B2 și carența de potasiu reprezintă cauze ale acestui simptom, deci ar trebui să-și facă analizele medicale pentru a verifica nivelul de nutrienți din organismul lor.