Lecţii de românism şi ortodoxism, necesare şi utile, oferite în cadrul Clubului pentru Neam şi Ţară

Conform unui obicei statuat de multă vreme, în ultima joi a fiecărei luni calendaristice, începând cu ora 17.00, are loc, la Cercul Militar Bistriţa, în cadrul consacratului şi cunoscutului Club pentru Neam şi Ţară, întâlniri de suflet, pentru inimă şi românism, în care se dezbat teme privind originea reală a poporului român, evoluţia României şi încotro ne îndreptăm în acest moment.
Prof. şi senior-editor Adrian Mănarcă, preşedintele Clubului pentru Neam şi Ţară, a făcut o scurtă dizertaţie privind necesitatea cunoaşterii trecutului istoric adevărat al românilor şi regretul că nu s-a găsit modalitatea, de către cei îndrituiţi, de a transmite aceste informaţii generaţiilor tinere.
O lecţie de românism, de mare sensibilitate şi cu argumente veridice a susţinut şi PC preot prof. Nicolae Feier, de la Biserica „Coroana”, care a adus dovezi incontestabile şi indubitabile privind perenitatea românilor pe meleagurile judeţului Bistriţa-Năsăud, pe bază de documente arhivistice, printr-o documentare minuţioasă şi pertinentă a demonstrat originea şi existenţa românilor de-a lungul timpului pe aceste meleaguri, cât şi ca noutate faptul că Biserica „Coroana” a aparţinut românilor, iar cultul ortodox a fost şi a existat în actuala urbe Bistriţa, însăşi denumirea venind din limba strămoşilor.
A prezentat şi câteva elemente definitorii descoperite pe zidurile Bisericii „Coroana” în timpul renovării acesteia.
A urmat un dialog interactiv între cei prezenţi în aceeaşi notă de indignare privind măsluirea adevărului istoric al românilor de către forţe ostile României şi românismului şi au opinat, cu argumente, în acest sens - gen. de brigadă MAI (r.) T. Pintea, prof. pens. V. Avram, scriitoarea şi prof. Rodica Fercana şi col. (r.) Ioan Cordovan – preşedinte de onoare a Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria” B-N.
În finalul activităţii, cunoscuta şi apreciata interpretă, ec. Cornelia Horobeţ, a interpretat frumoase cântece româneşti şi patriotice.
O lecţie de viaţă pentru viaţa adevărată de român.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]