Legea COLECTIV ajunge în Camera Deputaţilor. Ea a fost iniţiată de deputatul bistriţean Ionuţ Simionca

Iniţiată de deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca şi, susţinută de parlamentari din toate partidele,  propunerea legislativă privind apărarea împotriva incendiilor obligă beneficiarii construcţiilor ca  până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, să amplaseze deasupra intrărilor panouri de înştiinţare despre lipsa acestui document. „Legea Colectiv, al cărei inițiator sunt, va ajunge în Camera Deputaților, după ce în această săptămână a fost adoptată tacit de Senat. Sper să reușesc să îi conving pe colegii mei deputați, indiferent de culoarea lor politică, să impunem semnalizarea prin panouri a spațiilor publice care nu au autorizație de securitate la incendii”, scrie Simionca pe pagina sa de facebook.

Senatul a adoptat tacit, luni, propunerea legislativă pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari preponderent PMP, dar susţinută de membri ai tuturor partidelor, prevede că, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor în construcţii şi amenajări publice vor avea obligaţia de realizare şi amplasare a unor panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective.

„În acest domeniu, normele juridice nu au fost suficiente pentru a preveni tragedii prin pierderea de vieţi omeneşti ca urmare a incendiilor, din punct de vedere statistic riscul de incendiu rămânând cel mai frecvent tip de risc care poate genera situaţii de urgenţă”, se arată în expunerea de motive.

Potrivit textului legislativ, panourile de înştiinţare vor avea următorul conţinut tipărit cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb: „acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu”.

Nerespectarea obligaţiei de realizare şi amplasare a panourilor de înştiinţare în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a legii se sancţionează cu amendă de la 20.000 de lei la 50.000 de lei, se mai arată în proiectul legislativ.

În cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor este for decizional.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5