Judeţele vecine Clujului îşi cheamă studenţii acasă

Leoni, în căutare de ingineri

Companii cu activitate în Bistriţa sau Baia-Mare caută potenţiali angajaţi pe piaţa clujeană, mai ales din rândul studenţilor sau absolvenţilor dispuşi să se întoarcă, scrie Ziua de Cluj.

Mai multe companii din Cluj şi din afara judeţului participă în aceste zile la Târgul de Cariere. Cele peste 20 de companii vin cu o ofertă de 450 de locuri de muncă.

Compania Leoni, cu o fabrică de cablaje auto în Bistriţa unde lucrează 3.600 de oameni, a venit la Cluj în căutare de ingineri.

,,Vrem să ducem acasă studenţii bistriţeni", sintetizează Claudiu Câmpan, specialist în recrutare pentru Leoni.

,,Prospectăm piaţa pentru anul viitor, când sunt posibile creşteri de producţie. Zona noastră de interes este cea tehnică, căutăm ingineri, proiectanţi, persoane cu studii superioare, dispuse la relocare. Avantajele la angajare pot fi şi de altă natură, nu doar financiară: este vorba şi de posibilităţile de avansare. Noi avem în companie oameni de la Cluj care au început ca ingineri şi acum sunt manageri”, a completat Câmpan, citat de Ziua de Cluj.

La Târgul de Cariere, care are loc la Iulius Mall, participă 20 de companii, cu 450 de locuri de muncă, potrivit organizatorilor.

,,Târgul se adresează în special tinerilor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani, studenţi sau absolvenţi, dar şi altor persoane în căutarea unui loc de muncă”, au transmis organizatorii.

Printre companiile participante se numără BG Soft, Office Depot, SDL, Sykes, Steelcase, Terapia Ranbaxy, Bombardier, CEPROCS, Continental, EastJob, Eurocount & Audit, Evalueserve, EXL, Genpact, GI Group, LEONI, Lugera & Makler, Luto Automotive, Qual Media sau Universal Alloy.

Proiectul Târgul de Cariere, demarat iniţial în 2006 de agenţia Fapte, se desfăşoară acum în parteneriat cu portalul Ejobs, şi se derulează în Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Târgu-Mureş, Chişinău şi Bălţi.

Sursa: Ziua de Cluj
Foto: Ziua de Cluj

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5