Leoni: Şase dintre cei 12 angajaţi cercetaţi disciplinar au fost concediaţi

În urma întreruperii activităţii din perioada 10-11 mai, compania Lenia   iniţiat o procedură disciplinară faţă de 35 de angajaţi, dintre care 23  şi-au prezentat demisia, iar pentru 12 angajaţi cercetările erau în curs.

„După cum s-a anunţat, LEONI Bistrita comunică astăzi informaţii noi cu privire la desfăşurarea procedurii disciplinare pe care compania a iniţiat-o în cazul unora dintre angajaţi, ca urmare a unui stop de producţie care a fost considerat de către companie ca nefiind în concordanţă cu prevederile legale în vigoare în România. 

Având la bază fapte şi date, comisia disciplinară a decis să aplice decizia de sancţionare cu desfacerea contractului individual de muncă pentru 6 din cei 12 angajaţi care au fost convocaţi la cercetarea disciplinara prealabilă, în conformitate cu prevederile legale din România. Pentru ceilalţi 6 angajaţi, comisia disciplinară a decis să aplice sancţiunea reducerii salariale”, se arată în comunicatul transmis de Sven Schmidt, reprezentat al Corporaţiei pentru Relatii cu publicul & media. 

Mai mult, LEONI  a menţionat că „în 4 din cele 6 cazuri sancţionate cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, angajaţii în cauză au fost sancţionati ca urmare a gravităţii acţiunilor lor, insulte şi ameninţări la adresa altor angajaţi care doreau să îşi continue activitatea la locul lor de muncă”.

Angajaţii au fost informaţi asupra deciziei. În concordanţă cu Codul Muncii din România, fiecare angajat are dreptul să conteste decizia luată în termen de 45 zile calendaristice de la data la care această decizie i-a fost comunicată. 

Comentarii

17/06/17 09:59
Cititor

Pai de ce nu ne spuneti concret ce vinovatie li s-a retinut fiecaruia, sa stim si noi care sunt de fapt poroblemele cu care va confruntati si sa inlaturati suspiciunile fata de intentiile Dvs de a falimenta fabricile si de a pleca din Romania...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]