Liberalii bistriţeni, la Consiliul Naţional de Coordonare. Pe 17 iunie, va fi votat noul preşedinte PNL

O delegaţie a PNL Bistriţa-Năsăud, condusă de liderul judeţean  Robert Sighiartău, a participat sâmbătă la Consiliul Naţional de Coordonare, eveniment care a avut loc la Bucureşti. Alături de deputatul Sighiartău, la CNC PNL au participat preşedintele PNL Bistriţa- Ioan Turc, primarul comunei Chiochiş - Vasile Silaşi, consilierul judeţean Vasile Marc, viceprimarul Năsăudului – Dorin Vlaşin, Alin TRişcă (fost viceprimar Josenii Bârgăului) etc.

Potrivit Agerpres, secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, a prezentat în CNC modificările la statutul formațiunii. PNL va avea patru paliere de conducere: Convenția Națională, redenumită Congres — forul suprem, Consiliul Național — organismul de dezbatere politică și de decizii, care se reunește ori de câte ori este nevoie, Biroul Politic Național — for în care se iau toate deciziile majore și din care fac parte aleșii la congres, liderii județeni, foștii președinți ai PNL, liderii grupurilor parlamentare și ai organizațiilor speciale și Biroul Executiv — pentru problemele curente. Din Biroul Executiv vor face parte un președinte, un secretar general, patru prim-vicepreședinți pe domenii, aleși uninominal de CNC, opt vicepreședinți pe domenii, care vor coordona comisiile de specialitate, aleși direct în CNC și care sunt incompatibili cu orice altă funcție în partid, opt președinți regionali, aleși de delegați doar din regiunea respectivă, 16 membri aleși de CNC care pot fi președinți de filiale, aleși pe listă.

La nivel judeţean, nu vor interveni modificări, iar președinții de organizații speciale  - tineret, femei etc.  - vor avea drept de vot în organizațiile județene. 

Convenția Națională a Partidului Național Liberal a fost convocată pentru data de 17 iunie, la București, atunci urmând să fie aleasă noua conducere PNL, de către aproximativ 5000 de delegaţi.  Din Comisia pentru organizarea alegerilor interne fac parte Daniela Cîmpean, Florin Alexe, Ioan Bălan, Claudia Benchescu, Lucian Bode, Cristian Chirteș, Cristian Olteanu, Cezar Preda. De asemenea, a fost votată componența Comisiei de modificare a Statutului PNL: Cătălin Boboc, Daniel Buda, Cristian Buican, Costică Canacheu, Victor Paul Dobre, Răzvan Prișcă, Mircea Toader, Cristina Trăilă, Mihai Voicu. 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]