Liberalii din Târlişua îi cer socoteală primarului. Ce se face cu banul public?

         Preşedintele PNL Târlişua, Ioan Rus, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, o serie de promisiuni neonorate de administraţia social-democrată din comună, reclamând inclusiv risipa banului public, dar şi nefinalizarea unor lucrări la dispensar, neamenajarea unui drum vital pentru cetăţeni sau chiar angajarea soţiei primarului, la Primărie.

         „Chiar am fost înşelaţi, sincer vorbind, şi aici aş vrea să începem chiar din spatele casei primarului din Târlişua, un primar psd-ist. Avem aici o problemă foarte gravă, cu 16 familii, din care 11 sunt PFA-uri, toţi crescători de animale, au o problemă cu laptele. Dacă plouă în două zile, ei nu mai pot circula pe acel drum, e un drum de 3 km de pământ. De mai bine de şase ani, îi înşală săptămânal: „O rezolvăm, o rezolvăm”. Lucrul grav pe care nu-l înţeleg la dânsul este că Târlişua este printre puţinele comune care are toate utilajele în dotare”, a explicat Ioan Rus.

         Preşedintele PNL Târlişua susţine că primarul a găsit o cale de acces pe care a pietruit-o până la proprietatea lui, iar de cealălalt drum, spre cele 16 familii, „a uitat”. „Oamenii riscă să nu primească a doua tranşă de bani, pentru că au o cotă de lapte de predat. Mai ales pe timp de iarnă, aruncă laptele la porci. Pierd fondurile europene, nu se încadrează la cantitatea de lapte, iarna nu au acces, e un lanţ de probleme”, a declarat Ioan Rus.

         O altă problemă sesizată de liderul local liberal este cea de la Dispensarul uman, unde lucrările au fost aduse la stadiul de 80%, însă nu a fost achiziţionată şi centrala termică, copiii fiind consultaţi în frig. „L-am întrebat ce facem şi mi-a spus că nu sunt bani. I-am adresat public întrebarea domnului primar: Aţi plătit lucrarea? A spus, 10%, că nu avem bani şi foarte elegant, „aşteptăm””, a precizat Rus.

         În context, preşedintele PNL Târlişua a criticat şi situaţia în care oamenii sunt puşi să plătească taxa de salubrizare care merge la Supercom, chiar dacă nu au pubelă şi stau în vârful unui deal. „Vine bătrâna la primărie şi vrea să plătească impozitul, da, dar mai are de plătit şi două milioane gunoiul. Păi ştiţi, eu nu am tomberon, la mine nu vine în vârful dealului, spune bătrâna, dar îi încasează banii, lucru grav”, a sesizat Ioan Rus. Acesta s-a referit şi la faptul că taxa este plătită pentru mai multe persoane decât locuiesc în realitate, asta pentru că nu au fost reactualizate bazele de date ale primăriei, catalogând situaţia drept o „înşelătorie pe faţă”.

         „Mai avem o problemă cu risipa banului public şi e grav, că vine iarna, cu pădurea comunală. Avem foarte multă pădure comunală. Anual, se vinde undeva la un miliard, un miliard jumătate (n.n. – lei vechi), se scoate la licitaţie. La întrebarea ce faceţi cu banii, „salarii”. Ne-am înmulţit, din 15 am devenit 16. Anul acesta s-au făcut patru angajări, toate la concurs, printre care chiar şi doamna primăriţă care a luat notă mare, 9 şi ceva. De aici nu ni se dă niciun răspuns, ce se face cu banul public. Deranjăm probabil, dar ne-am asumat că reprezint nişte oameni din comuna aia şi i-am spus că în fiecare săptămână, profit de Legea 544 şi depun o cerere să ne pună la dispoziţie tot ce se face cu banul public”, a spus Ioan Rus.

         În context, liberalul Alexandru Pugna a anunţat că renunţă la mandatul din CL Târlişua, în condiţiile în care este angajat al ANP. Acesta a menţionat că este membru PNL de 11 ani şi a venit în PNL pentru a da plus valoare, nu pentru ca partidul să-i dea valoare. Acesta a menţionat că loialitatea, perseverenţa, verticalitatea au contat în activitatea sa politică, de care este nevoit să se despartă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5