Liberalul Ioan Turc sare la beregata primarilor din Bistriţa, Beclean, Sâgeorz Băi şi Prundu Bârgăului

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc a criticat în termeni duri faptul că mai multe primării din judeţ, inclusive cea a municipiului Bistriţa, gestionează în mod defectuos problema cabinetelor stomatologice pentru copii. Turc a explicat că aceste cabinet stomatologice sunt amenajate de către primării iar medicii stomatologi sunt renumeraţi de către Ministerul Sănătăţii prin intermediul primăriilor. Liderul liberal spune că serviciile stomatologie pentru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, sunt gratuite: “ Din păcate, există un dezinteres profund condamnabil faţă de înfiinţarea şi susţinerea funcţionării acestor cabinet”, susţine Turc. El a mai precizat că afirmaţia sa este susţinută de numeroasele adrese pe care medical stomatolog Marius Pop, preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti din Bistriţa-Năsăud,  le-a făcut către primăria municipiului Bistriţa, spre cea a oraşului Beclean sau Sângeorz Băi sau către primăria comunei Prundu Bârgăului.

Municipiul Bistriţa

Potrivit lui Turc, în Bistriţa ar fi vorba de înfiinţarea a încă unui cabinet stomatologic pentru copii, asta în condiţiile în care, la Bistriţa, sunt înregistraţi peste 2.300 de copii la un cabinet stomatologic, norma Ministerului Sănătăţii fiind de 1.500: “ Ester imperios  necesară amenajarea a încă unui cabinet, lucru cerut de Marius Pop în mai multe adrese trimise primăriei Bistriţa, atât în luna iunie 2016 cât şi în luna octombrie  a lui 2016. Răspunsul nu prea există, doar promisiuni vagi, nimic concret! Acest dezinteres nu ester deloc explicabil, atât timp cât primăria Bistriţa angajează cheltuieli care oripilează pe orice om de bun simţ. Pentru mine este de neînţeles cum de cea mai bogată primărie din judeţ nu găseşte fonduri pentru amenajarea a încă unui cabinet stomatologic?” s-a întrebat retoric Turc.

În ceea ce priveşte oraşul Sângeorz Băi, Turc arată că Marius Pop a trimis două adrese, în oraşul-staţiune, consilierii liberali au strâns bani şi au amenajat un asemenea cabinet stomatologic: „Urmează ca din fonduri ale primăriei, acest cabinet să fie dotat, şi, foarte repede, urmează concursul pentru ocuparea postului de medic stomatolog”.

Beclean

Legat de oraşul administrat de Nicolae Moldovan, Turc susţine că toate adresele trimsie de Marius Pop la primărie „s-au pierdut în neant” (…) Nu înţeleg ce aşteaptă primarul Moldovan, socialistul Nicolae Moldovan care, ar trebui să înţeleagă că sunt foarte mulţi copii care provin din familii cu posibilităţi reduse, şi că ei nu beneficiază de gratuitate pentru intervenţiile stomatologice, ori acest lucru pentru un oraş ca şi Becleanul este nepermis. Cum să nu amenajezi un cabinet stomatologic pentru copiii proveniţi din familii nevoiaşe dacă te numeşti socialist?”, a punctat Ioan Turc.  

Prundu Bârgăului

 Adrese ale lui Marius Pop au ajuns şi la primăria Prundu Bârgăului, doar că în UAT-ul administrat de Doru Crişan, situaşia ester una mai special în ceea ce priveşte aceste cabinet medicale. Practic, aici primăria a alocat suma de 30 de mii d elei pentru amenjarea unui cabinet stomatologic şi mobilarea acestuia, doar că lipseşte medical, într-o situaţie similar găsindu-se şi medicina generală.

4 posturi trebuie finanţate pentru cele două cabinete medicale făcute de primăria Prundu Bîrgăului pentru ei peste 1.400 de copii. Unul de medic generalist, unul de dentist și două de asistente.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]