Liceul de Muzică va intra în reabilitare

Elevii au fost primiţi în noul an şcolar de colectivul de cadre didactice de la Liceul de Muzică Bistriţa, în frunte cu directorul Raluca Mărginean. Festivitatea de deschidere a debutat cu intonarea Imnului naţional.
În cuvântul său, directorul Raluca Mărginean le-a urat bun venit elevilor, subliniind faptul că şcoala trebuie să fie ca un drept, nu o obligaţie, iar anul şcolar trebuie să se desfăşoare sub semnul educaţiei, a respectului, a bunului simţ, ca valori fundamentale.
După cuvântul preotului Florin Moldovan, a inspectorului școlar Eniko Păvăluc-Gal şi al Poliţiei, elevii au intrat în clase, unde au fost aşteptaţi de învăţători şi diriginţi, dar şi de manualele din care vor acumula cunoştinţe ce le va schimba cursul vieţii. „Anul trecut ați obținut, din punctul meu de vedere, cele mai bune rezultate din județ raportate la nr de elevi din liceu: 13 premii la olimpiadele naționale de profil, 130 de premii la concursurile naționale și internaționale de profil, o promovabilitate de peste 85% atât la Evaluarea națională, cât și la Examenul de bacalaureat. Îmi doresc ca noul an școlar să vă încununeze cu rezultate și mai bune, si mai multe premii, o și mai mare rată a promovabilității la examenele naționale, decât cele de anul trecut. O noutate pe care o aduce acest an școlar este faptul că vom intra în renovare începând din 15 iunie 2018, urmând ca viitorul an școlar să ni-l petrecem cu siguranță, într-o altă școală, cu ore de cultură generală de după-masa și o parte de ore de specialitate- instrumente, cantode dimineață. Va fi greu, dar este pentru un scop nobil: un liceu de muzică nou-nouț, cu toate dotările necesare- instrumente muzicale, acustică, supraveghere video, mobilier adaptat, etc. O a doua noutate este faptul că începând din acest an, vom rula pe maximum în ceea ce privește numărul de clase. Vom avea câte 2 clase pe nivel liceal- Muzică și Pedagogic. Tot anul acesta va termina prima generație de profil Pedagogic, clasa a XII-a B. Suntem o echipă, muncim cu toții la bunul renume al școlii” a spus directorul Raluca Mărginean.
Urăm succes atât elevilor, cât şi cadrelor didactice în noul an şcolar, iar performanţele să claseze, ca şi anii trecuţi, artiştii noştri în rândul celor mai buni din ţară.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]